Last news in Fakti

15 Ноември, 2012 13:14 782 0

Фенове стават съавтори в нов филм за "Бийтълс"

  • "бийтълс"-
  • фенове-
  • концерт-
  • филм

Компанията Apple Corps даде благословията си за създаване на документален филм с работно "The Beatles Live!", разкрива прес-съобщение в официалния сайт на проекта.

Идеята на създателите е да съберат в лентата редки концертни записи на легендарната група „Бийтълс“, фрагменти от неизвестни до момента интервюта и други материали, свързани с историята на ливърпулската четворка.

За целта авторите на бъдещия филм имат намерение да се ровят в архивите, а също така разчитат и на феновете на бандата, в чиито колекции може да се съхраняват ценни любителски записи, направени по време на живи изяви на Ленън, Макартни и компания.

Документалистите се интересуват от материали, заснети от октомври 1963 г. до август 1966 година. Помни се, че „Бийтълс“ изнасят последния си пълноценен концерт на 28 август 1966 г. на стадиона Кендълстик парк в Сан Франциско.

Събирането на материали започва от днес и ще продължи до края на годината. Обявено е, че всички желаещи могат да качват записи и снимки на сайта на проекта, а кога ще се появи готовата творба засега не е уточнено.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА