Last news in Fakti

9 Ноември, 2020 15:46 3 097 1

Почина обичан американски комик

  • норм кросби-
  • комик-
  • почина

Норм Кросби е починал на 93-годишна възраст в Лос Анджелис от сърдечна недостатъчност

Почина обичан американски комик - 1
Снимкa: Shutterstock

Почина американският комик Норм Кросби, който жонглираше с английския език и бе звезда през 60-те, 70-те и 80-те години на миналия век в телевизионни програми и спектакли в нощни клубове и казина, съобщи Associated Press, цитиран от plovdiv24.bg.

Кросби (93 г.) е починал в Лос Анджелис в събота от сърдечна недостатъчност, съобщи снаха му Маги Кросби пред в. "Ню Йорк таймс".

В началото на кариерата си Кросби решава, че трябва да се отличава с нещо от поколението комици, радващи се на слава в множеството телевизионни шоу програми.

"Търсех свежи идеи и постоянно чувах как хората не използват правилно думите. Започнах да използвам това", каза той в интервю през 1989 г.

Той наричаше прочутия педиатър Бенджамин Спок "д-р Спук" (призрак). С безизразно лице казваше, че хората "трябва да изпитват апатия един към друг".

Норман Лорънс Кросби е роден в Бостън през 1927 г. "Като повечето комици, и аз бях забавното дете и в семейството, и в квартала. Винаги са ми казвали, че трябва да развличам хората", каза той през 1993 г.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.