22 Ноември, 2020 21:12 1 933 8

Топ-художници рисуват за болни деца

  • болни деца-
  • художници-
  • благотворителна инициатива-
  • благотворителен бал на юристите

Тази година към благородната инициатива се включват Николай Панайотов, Виктор Леви, Иван Яхнаджиев, Джоузеф Ораби, юристът-художник Румяна Недялкова и Илиян Шарков

Едни от най-изявените родни художници ще предоставят картини за Благотворителния бал на юристите, на който всяка година се прави търг за събиране на средства за деца с церебрална парализа.

Тази година към благородната инициатива се включват Николай Панайотов, Виктор Леви, Иван Яхнаджиев, Джоузеф Ораби, юристът-художник Румяна Недялкова. Сред творците се нарежда и Илиян Шарков, който изработва бронзова скулптура на лъв, специално за мероприятието на 27 ноември 2020 г. в хотел „Маринела“.

Децата, на които ще се помогне, са Божи, Ванеска и Снежанка. Средства ще бъдат дарени и на Преслава Братойчева, която има спешна нужда от операция в Турция заради онкозаболяване.

Иван Яхнаджиев за поредна година обещава да доведе и децата, на които преподава, за да рисуват на място. Миналата година благодарение на проф. Огнян Герджиков, който водеше търга, детските картини се продадоха за колосални суми. Тази година към творците се присъединиха Николай Панайотов, Джоузеф Ораби и Виктор Леви.

Топ-художници рисуват за болни деца
Снимки: Facebook

Ники Панайотов живее и твори в Париж от 30 години, има над 50 изложби по цял свят. Създател е на сценографията и костюмите за цикъла на Вагнер "Пръстенът на Нибелунга". Този октомври направи изложба и в София.

Известният режисьор и художник Джоузеф Ораби нарисува за събитието картината "Родопска стряха". Към творбата внукът на Ваня Петкова дарява безценната бутикова стихосбирка на голямата българска поетеса "Пиратски стихове".

Виктор Леви рисува от дете, но дълги години е професионален фотограф. От известно време е решил да превърне хобито си в професия, дори подреди първата си самостоятелна изложба "Чесралетът на един луд". До 23 ноември 2020 г. може да разгледате творбите му в галерия „Къщата на София“, в кв. „Лозенец“ на ул. „Миджур“.

Той предоставя и бутикова чанта D'queen и луксозен дамски био парфюм Inspire you за търга.

Топ-художници рисуват за болни деца
Снимки: Facebook


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 честен ционист

    0 0 Отговор
    Този знак с двата пръста не значи нито СДС, нито победа.. Иначе драсканицте са крайно отвратителни и сатанински, такива, каквито ги обичаме.
  • 5 Pedobear

    0 0 Отговор
    Не бих пуснал детето си и на 50м до тия перковци.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.