Last news in Fakti

13 Декември, 2020 12:44 4 384 8

Отварят за посещения двореца на Ирод

  • цар-
  • израел-
  • ирод-
  • музей-
  • посещение-
  • гости

Цар Ирод бил известен със своята жестокост, но и с впечатляващите си строителни проекти, белязали управлението и живота му

Отварят за посещения двореца на Ирод - 1
Снимки: Shutterstock

Израелските власти се готвят да отворят за посетители двореца-крепост на цар Ирод – Иродион, разположен на хълм в Юдейската пустиня.

Управлението на природата и парковете на Израел планира да открие обновения туристически обект в неделя, което ще даде възможност на посетителите за първи път за видят витата стълба на Иродион, фоайето и частния театър в града на хълма, предава БГНЕС.

Отварят за посещения двореца на Ирод



Назначеният от римляните цар Ирод, управлявал Юдея между 37 г. до 4 г. преди Христа, бил известен със своята жестокост, но и с колосалните си строителни проекти, осъществявани през целия му живот. Ирод умира в Йерихон през пролетта на 4 г. пр. Хр. след продължително и мъчително боледуване и там е погребан, припомня Двери.

Отварят за посещения двореца на Ирод



Според археолозите дворецът е бил построен от роби и наемници. Той включва четири кули, акведукти, коридори, съединени от арки, фрески, подове от мозайка. Водата от близките извори чрез система от акведукти била отвеждана в крепостта за напояване на градините и за огромния басейн, който заемал почетно място на върха на хълма. За посетители се отваря и царската стая за гости, която по времето на Ирод била достъпна само за “важните гости на царя”, съобщава Управлението на природата и парковете на Израел.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ти да видиш!

    13 5 Отговор
    Е, СЕГА ЩЕ ВИДИТЕ КАКЪВ ДВОРЕЦ ЩЕ ИЗПРАСКАТ В СКОПИЕ СТРОИЕЛИТЕ НА МАКЕДОНИЯ - ДВОРЕЦЪТ НА АЛ. МАКЕДОНСКИ, КОЙТО АРХЕОЛОЗИТЕ ОТКРИХА ПРЕДИ БРОЕНИ ДНИ.
    ПО ПРЕДВАРИТЕЛНИ ДАННИ ДВОРЕЦЪТ Е РАЗПОЛОЖЕН НА 150 ДЕКАРА. В НЕГО ЯСНО СЕ ОЧЕРТАВАТ СТАДИПН С ОЛИМПИЙСКИ РАЗМЕРИ, ПЛУВЕН БАСЕЙН С ОЛИМПИЙСКИ РАЗМЕРИ, ХИПОДРУМ С ОЛИМПИЙСКИ РАЗМЕРИ И ПИСТА ОТ ФОРМУЛА 1. ЗА ГОЛЯМО УДИВЛЕНИЕ НА ГОСТИТЕ НА СЪБИТИЕТО ЗАЕВ, ПЕНДАРОВСКИ И ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА АКАДЕМИЯТА НА НАУКИТЕ, НАД ЦАРСКАТА БИБЛИОТЕКА СЪБРАЛА ПРОИЗВЕДЕНИЯ, НАПИСАНИ НА МАКЕДОНИЦА АРХЕОЛОЗИТЕ ОТКРИЛИ ХЕЛИКОПТЕРНА ПЛОЩАДКА И СОЛАРЕН ПАРК ИЗПОЛЗВАН ЗА НАУЧНИ РАЗРАБОТКИ.

    Коментиран от #3

  • 2 херодот

    2 0 Отговор
    В българия има две подобни съоръжения,но не се копаят. Археолозите чакат да дойдат китайците....
  • 3 Марсианец

    9 3 Отговор

    До коментар #1 от "Ти да видиш!":

    Ти да видиш, това българите с 1300 г. история(700 продължително робство), как се присмиват на същите, като тях. Цар-премиер, бодигард-премиер, льотчик-президент, ревизор-екоминистър, нови магистрали в ремонт, русенец, каракачанин-македонец.... Абе, ти да видиш-Абсурдистан....

    Коментиран от #4, #5

  • 4 123

    6 1 Отговор

    До коментар #3 от "Марсианец":

    Какво да правиш - рода!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Флин

    6 0 Отговор
    Защо триете коментари, при положение че няма омраза, обиди, заплахи??? Не харесвате неудобни коментари или ви е заповядано да триете неудобните???
  • 7 бабаяга

    1 1 Отговор
    Голям дворец, голямо чудо...
  • 8 БРАВО БОКОООО

    3 0 Отговор
    ДВОРЕЦА НА ИРОД НЕ Е ЛИ В БАНКЯ ?