23 Декември, 2020 16:02 2 116 6

Издават посмъртно албум с новите песни на P.I.F.

  • димо стоянов-
  • p.i.f.-
  • албум-
  • нови песни-
  • посмъртно

Това каза музикалният продуцент Станислава Армутлиева

Посмъртно ще бъдат издадени новите песни на група P.I.F. Това каза музикалният продуцент Станислава Армутлиева, която се поклони пред тленните останки на вокалиста на групата Димо Стоянов, който преди дни изгуби битката с COVID-19, предаде репортер на БГНЕС, цитиран от Actualno.com.

Армутлиева разказа как преди седмица се е чула с него и са чули новите песни. Тя обеща колкото се може по-скоро албумът да стане факт.

"Димо беше някой, на който аз бях фен. Много ми харесваше неговата театралност, когато прави музика, вдъхновението, с което подхождаше към текстовете. Димо правеше уникални неща с думите. Димо освен това беше много добро момче, много добър човек и не е случайно, че толкова много хора го обичаха и, че толкова много хора скърбят сега", каза Армутлиева и добави, че ще го запомним с безкомпромисния му дух по отношение на правенето на музика.

На поклонението в столичния храм Свети Седмочисленици да изпратят музиканта дойдоха много негови приятели, колеги музиканти, актьори, както и почитатели на песните на емблематичната българска група.

„Ще го запомня с прекрасните му дълги мигли, с уникалния музикален талант и най-вече с детското сърце, което носеше. Прекрасен човек и приятел”, каза актьорът Деян Донков.

„Димо беше едно слънце, убийствени текстове, убийствена музика. Последно слушах лятото, на морето, страхотно забиха. Много тъжно, че си отива един такъв човек“, заяви от своя страна Иво Казасов от „Акага“.

Владимир Ампов - Графа каза, че това, което остава след Димо е изкуството и хубавата му усмивка.

„Димо беше страхотен човек и много светла душа, и талант, музика, поезия – с това ще запомня Димо. Голяма загуба за българската музика, за българската култура, тъжно наистина“, сподели Графа.

Барабанистът на „Сленг“ и „Ахат“ Алекс каза, че случващото се не е честно.

„Димо беше човек, който не спираше да вярва, че нещата ще се оправят. За мен той беше огромен, за мен той още е жив там някъде горе“, каза той и сподели, че при всичките му срещи с него, Димо винаги е бил усмихнат и е носел хубава енергия.

Пейо Пеев от „Спринт“ сподели, че познава музиканта от 25 години и каза, че той е бил много уважителен към поколенията преди него, много отзивчив и се е вслушвал в съветите на по-старите музиканти.

"Музиката му не беше за общо ползване, което го различаваше и това може би ни сближи да бъдем близки. Много жалко, че българската музика загуби такъв колега“, заяви той.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 реалистъ

    9 3 Отговор
    Бог да го прости човека, млад си е отишъл и е оставил две деца...но група ПИФ не ми харесва.

    Коментиран от #4

  • 2 РАДИО ЕЛТО

    5 0 Отговор
    БОГ да го прости ЖИВОТЪТ е миг от ВЕЧНОСТА
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 И като не ти харесва защо не си го

    7 7 Отговор

    До коментар #1 от "реалистъ":

    запази нехаресването за себе. Прочети и отмини, а не плескай новини. И теб сигурно много хора не те харесват ама няма как да го изтипосат тук, а и да го направят ти си просто един анонимник. Няма да добавям епитети.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Еди Ведър

    0 2 Отговор
    ПИФ бяха много добри и интересни в началото. Донякъде ги оприличавах на Пърл Джем. Алтернативното звучене им отиваше. Но после завиха в някакви посоки с неясно звучене и се разводниха.