Last news in Fakti

7 Януари, 2021 11:18 1 305 1

Кинофестивалът в Кан може да се проведе през лятото

  • кинофестивал-
  • кино-
  • фестивал-
  • кан-
  • франция

Ситуацията с пандемията ще продиктува как ще се проведе фестивалът

Кинофестивалът в Кан може да се проведе през лятото  - 1
Снимка: Shutterstock

Кинофестивалът в Кан, който по традиция се провежда през месец май, ще се състои през 2021 г., но е възможно известно отлагане за края на юни или юли, в зависимост от изискванията на санитарните мерки, предаде Франс прес.

Най-важният кинофорум на седмото изкуство не можа да бъде проведен през месец май 2020 година заради пандемията. Сега организаторите си осигуряват още малко време, за да преценят ситуацията, предава БТА.

Засега кинофестът е планиран за периода 11-22 май. Разпространението на пандемията обаче може да поднесе изненади и през тази година. Така че организаторите си запазват два прозореца с дати между края на юни и края на юли.

Кинофестивалът в Кан е сред най-престижните в света и на него тежко му се отрази пандемията, тъй като той не можа да се състои, докато неговите съперници, фестовете в Берлин и Венеция, можаха да се проведат при стриктно спазване на противоепидемичните мерки за последния.

Тази година, първият голям кинофест в календара - Берлиналето, се отказа от класическото си издание. Той бе отложен за март, а конкурсната програма ще се състои онлайн заради пандемията. Прожекции, достъпни за зрителите, ще бъдат проведени през месец юни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Токио фалит

    0 0 Отговор
    Догодина нали?