Last news in Fakti

4 Февруари, 2021 11:40 2 962 9

Актьорът и продуцент Алекс Алексиев: Показваме тотално невежество

  • алекс алексиев-
  • кино-
  • субсидии

Най-вероятно никога няма да взема държавна субсидия за филм, предполага независимият продуцент

Актьорът  и продуцент Алекс Алексиев: Показваме тотално невежество - 1
Снимка: БГНЕС

"Свидетелствах безобразната и изключително грозна война на хора, които харесвам, както и на такива, които не харесвам. Влизат в едни евтини разговори в социалните мрежи и не се опитват да постигнат диалог. Цялото общество, както и ние хората от гилдията показваме тотално невежество. Ние трябва да търсим диалога помежду си и промени трябва да има. Има неща в закона, които по начина, по който са описани са в тотален ущърб на изключително много хора. В даден момент този закон беше насочен към телевизионни сериали, ако се измени и ако тези сериали се субсидират ще е добре, но те да не бъдат в частни телевизии".

Това коментира актьорът и независим продуцент Алекс Алексиев в ефира на "Честно казано с Люба Кулезич" по телевизия "Евроком".

Миналата седмица между първо и второ четене в парламента са внесени поправки, които предвиждат за държавна помощ да могат да кандидатстват продуценти, които са сключили договор с голям доставчик на медийни услуги с 1 милион активни потребители или със средногодишен аудиторен дял в праймтайм най-малко 10 на сто.

Според част от филмовата индустрия, така парите за кино ще отидат в големите телевизии, където има комерсиално производство на сериали.

По думите му той е човек, който най-вероятно никога няма да вземе държавна субсидия за филм.

"След успеха на "Доза щастие" Яна Титова кандидатства с втори проект, заедно с продуцент Ваня Райнова. Тя не спечели, беше на международен конкурс, но Яна не взе финансиране. Ние не сме тръгнали да правим скандали, защото са излишни тези неща. Няма да кандидатстваме повече и следващия ни филм ще го направим изцяло частно, защото аз не мога да стоя и да се оплаквам от сутрин до вечер как някой ми е длъжен и как няма да взема пари. При толкова малко пари, които се раздават и толкова малко филми, които се правят. В момента дават 9 млн. лв. за игрални филми", допълни той.

"Спрямо новото предложение, което мисля, че е адекватно, да се увеличат парите на българските филми от 16 млн. лева на 26 млн. лева, то това е плюс за всички нас. Говори се, че едни 5 млн. лева ще отидат за създаване на сериали, но те да не са обвързани с нито една телевизия", коментира актьорът.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кино критик

    7 2 Отговор
    Българскотонкино не струва защито няма кино артисти, а смо такива които са слезли от сцената на театрите и нещата не се получват има разлика от кино и театър. Не е нормално във бг филми да ми въздиша и се пули както въздиша и се пули на сцената в театъра под прожекторите!
  • 2 Mira

    6 1 Отговор
    Стига ревахте! Свийнахте да прибирате по един куп от сериалите. Билети в театрите по минимум 45 лв. Е, алчноста няма край! и наглостта! Сега за държавни субсидии претендирате! Дйде на пазара на труда! Че станахте неприлично много за макйата ни страна! И арктьори и певци и музиканти!
  • 3 Stroitel

    3 1 Отговор
    Ако Държавата субсидира частните телевизии за филмови продукции,ние строителите искаме субсидия за инвентар
  • 4 ТаУмВзе

    3 1 Отговор
    И тия искат хранилка за да правят Шит!
  • 5 Кинозрител

    7 1 Отговор
    В Холивуд някой дава ли държавна субсидия за филм? Но всички купуват от тях. Държавната субстанция е грешка и води само до корупция и тъпи филми. Държавата трябва да дава награди(финансови) за готова продукция по различни критерии-- най-много гледали филма, най-бързо възстановени средства от инвестицията, и други.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ПЕНКО

    0 1 Отговор
    АМЕРИКАНСКОТО ПРОВОДНО ЛАЙ .О УМРЯ !?!? ТОЗИ ПЪК КАКЪВ НОВ- АЛЕКС АЛЕКСИЕВ Е -НЕЩЯКТНИКО-НЕИСВЕСТЕН -НАГЪЗНЯК ???
  • 8 селтак

    0 1 Отговор
    Тоа нали е па веж!
  • 9 фАНТОМасс

    1 0 Отговор
    Субсидии ще има само за верните хора на ШАЙКАТА и предани на ТИКВАТА !