14 Декември, 2012 00:22 2 525 0

Зомбитата от "Код: Червено" оцеляха в зверския студ

  • зомби-
  • филм-
  • валери милев

Първият български зомби филм – „Код: Червено” на режисьора и сценариста Валери Милев, оцеля през миналата нощ на чудовищния студ по време на снимките. Част от тях се проведоха на мост близо до София. Термометрите отчетоха минус 15 градуса, но силният вятър създаваше усещането за повече от минус 20 градуса. Снимикте започнаха малко след 12:12 часа на 12.12.12, а екипът напусна терена в 5 сутринта.

Актьорите и повече от 40 статисти трябваше да играят сякаш е ранна есен, а не сибирска зима. След всяка сцена, Менал Ал Фейтури – британката, която изпълнява главната женска роля, и Мая Нейлър – в подържащата женска роля, се сгряваха с дебели одеяла и газова печка. В почивката между кадрите те черпеха топлина от прожекторите и от горящия напалм за спецефекти.

Екипът дълго време се чудеше какъв код да обяви за този снимачен ден и стана ясно, че в скалата няма такъв цвят, който да описва кошмара на арктическия студ, освен „лилаво”.

В този ден най-издръжливият мъж се оказа новото попълнение на филма – звездата от „Седем часа разлика” и “Калигула“ на Явор Гърдев във Варненския театър - Димо Алексиев. Той се превъплъти в ролята на командос от българската армия, който се опитва да измъкне чужденките от заразения остров.

Действието във фантастичния филм започва през Втората световна война по време на битката за Сталинград, където Сталин експериментира с ново биологично оръжие. Идеята  хрумва на Валери Милев, когато преди години край София експлодира поделението в Челопеч. Въпросът, който си задава в този миг, е: „Какво би се случило, ако в това поделение има химическо оръжие? Какво би се случило с един град, ако хората не знаят как да реагират?“. Милев трансформира хипотезата в зомби  филм. Историческата част е заснета преди повече от две години и трейлърът може да се види на www.indifilms.eu

Продуценти на „Код: Червено“ са Константин Боров и Башар Рахал. Амбициозната, но изцяло комерсиална продукция е чисто българска като криейтив и производство, но не цели само българската аудитория.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА