Last news in Fakti

16 Февруари, 2021 12:17 2 577 2

Почина идолът на салсата

  • джони пачеко-
  • салса-
  • идол-
  • почина

Джони Пачеко си отиде на 85-годишна възраст

Почина идолът на салсата - 1
Снимкa: Shutterstock

Идолът в света на салсата Джони Пачеко, съосновал лейбъла "Фаниа рекърдс" и подкрепил музикални звезди като Рубен Блейдс, Уили Колън и Силия Крус, почина на 85 години, съобщи Asscoiated Press, цитирана от novini.bg. Преди няколко дни той е приет в болница в Ню Йорк заради пневмония, написа съпругата му Мария Елена Пачеко на страницата във Фейсбук на твореца.

От звукозаписната компания написаха в Туитър, че Пачеко е визионер с най-отговорна роля за салса музиката. "Музиката му ще живее вечно", пише в публикацията.

Певецът Марк Антъни изрази скръбта си по загубата на Пачеко. "Твоето чувство за хумор бе заразително и винаги ще съм благодарен за подкрепата ти, за възможността да бъда в обкръжението ти и за забележителното ти наследство", написа Антъни. Пачеко е роден 25 март 1935 г. в Доминиканската република. Родителите му са музиканти. През 40-те години на миналия век семейството се мести в Ню Йорк, където Пачеко започва да се учи да свири на акордеон, цигулка, саксофон и кларинет. През 1954 г. основава група заедно с Еди Палмиери, пиано, Бари Роджърс, тромбон, и други музиканти. През 1964 г. става съосновател и творчески директор на звукозаписната компания "Фаниа рекърдс", прочула се като "Мотаун" на салсата".


Поставете оценка:
Оценка 2 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.