Last news in Fakti

21 Февруари, 2021 12:37 7 685 26

Митко Щерев отново разбуни духовете (ВИДЕО)

  • митко щерев-
  • композитор-
  • атака-
  • георги любенов-
  • конфликти

Музикантът пусна словесни атаки към поп гилдията у нас

Митко Щерев отново разбуни духовете (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС

Композиторът Митко Щерев разбуни духовете в поп гилдията след интервюто си в предаването на БНТ "Денят започва с Георги Любенов".

Той гостува на Националната телевизия, за да представи кавър на хита си "Хризантеми", изпят навремето от Лили Иванова, с която легендарният композитор е в дългогодишен конфликт.

Разговорът с Георги Любенов стигна и до актуалната тема за месечните премии, които министерството на културата наскоро отпусна на десетки поп звезди от миналото като компенсация за това, че не получават пенсии, предава life.dir.bg.

"Как може 30 години да продаваш прахосмукачки и сега да ревеш за награда? Как може 30 години едната половина от дует да не живее в България и сега да претендират за пари? А вие знаете ли, че аз лично съм виждал как всяка вечер Борис Гуджунов прибираше по 100 лева за участие и нито веднъж не се сети да плати осигуровки за тези 3000 лв. месечно?", коментира Щерев.

В гилдията смятат, че с думите си композиторът визира Христо Кидиков и Йодан Марчинков. Публично известно е, че от години Кидиков продава скъпа марка прахосмукачки. Марчинков, който от десетилетия живее в Швеция, и Стефка Берова се разведоха още през 80-те години и известно време продължавали участията си заедно, без публиката у нас да знае, че вече не са съпрузи.

Митко Щерев пусна стрела и към братя Аргирови. Според него и те не могат да претендират за парични награди от държавата, защото нито веднъж не са участвали в "Златният Орфей".

Авторът на безброй вечни естрадни хитове се възпротиви и на твърдението, че прословутите документи на бившата Концертна дирекция са се изгубили. "Изчезнали са само тези за периода 1960-1975 г., така че всички, които имат кариера след 1975 г., би трябвало да могат да докажат платени осигуровки и да имат пенсии", каза Щерев и добави, че според него всички поп изпълнители у нас след 1990 г. на практика са работели в сивия сектор.

"Господин Митко Щерев, никога не е късно да се опозориш! Днес, по националната телевизия, композиторът Митко Щерев, с присъщата си високомерна помпозност, като последна инстанция, директно обяви всички музиканти, изпълнители и творци, останали без пенсии, заради невъзможността им да докажат трудов стаж - за лъжци и негодници. Срамота!", написа във Фейсбук колегата му Тенко Славов.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 РАДИО ЕЛТО

    20 39 Отговор
    браво но без обиди господин ЩЕРЕВ срамно подло е

    Коментиран от #11

  • 2 Тенко Славков???

    49 50 Отговор
    Тоя пък кой е? Някой знае ли го изобщо? Че се изказал, милия, засегнал се!!!

    Коментиран от #21

  • 3 Annonimus

    105 18 Отговор
    Прав е!
    Га ядоха кИфтетата, не риваха, сега се сетиха да искат пари.

    Коментиран от #9

  • 4 що ми се струва

    87 12 Отговор
    що ми се струва че е прав.
    Лично Кидика ми е пял на представяне на тези прахосмукачки където струваха баснословни цени

    Сега вързах защо....
  • 5 българка

    41 2 Отговор
    Министерството на /не/културата провежда "държавната политика" на противопоставяне на всеки/всички срещу всеки/всички - така се изтощава морално обществото и се обезсилва съпротивата срещу неправдите! БНТ е глашатаят, който поставя началото на сблъсъка и хаоса!
    За владеещите властта е ясно какво целят, но за журналистите се чудя - нали трябва да сте четвърта власт, а не подлоги на властта???
  • 6 Колю ФичеФ

    70 4 Отговор
    Деликатна тема. Става дума за големите пенсии, щото немалка част от тях все пак получават минимални такива. А истината е, че доста музиканти и творци добре си живуркаха по времето на соца и си мислеха, че все така ще е, но в един момент увиснаха с ниски доходи и стана...не е за разправяне.
  • 7 Бай Георги

    68 17 Отговор
    Прав е Щерев,когато някой от гласовете ни правиха грандиозни концерти в чужбина,вкл.и Москва,не се сещаха че,ще дойде време и за пенсия,лапваха си париците и довиждане.
  • 8 известен

    58 17 Отговор
    Така е. Истината пари и боли. Митко Щерев каза истината. Докато някои хора брояха последните си спестявания , а НЯКОИ от нашите така наречени "звезди" живееха в ухолство и неспирен купон. Хайде малко смирение............до тези пари ли допряхте.
  • 9 Кръчмарските плъхове са най-мазни 🐀

    41 17 Отговор

    До коментар #3 от "Annonimus":

    Така е който е вземал по една шапка пари на месец, НО не се е осигурявал и си е мислил, че никога нама да остарее да си е заделял пари за старини а не да тръгне да реве по държавните инстанции за пенсия. Пенсията за старост трябва да бъде премахната защо нормалните данъкоплатци трябва да плащат пенсиите на ТЪРТЕИТЕ ???
  • 10 Зная

    63 17 Отговор
    Митко Щерев е прав. Колкото и да не се харесват думите му на някого. Повярвайте ми, през ръцете ми и пред очите ми са минавали хонорарни сметки на много от тези хора. Някои, които пишат тука не са били родени през далечната 1979 година. Знаете ли през същата година колко беше хонорарът на Лили Иванова за една вечер в нощния бар на х-л “Черно море” във Варна за 4 песни? Само 900 лева. Питайте бабите и дядовците си колко са получавали тогава за 1 месец.

    Коментиран от #12

  • 11 Психолог.

    24 11 Отговор

    До коментар #1 от "РАДИО ЕЛТО":

    Ей ГРАД КОЗЛОДУЙ ти Митко Щерев го остави идвай утре при мен на преглед няма да ти взема пари независимо от това че нямаш платени осигуровки имаш нужда от лечение в психиатрично заведение и аз ще те уредя за там.
  • 12 Да,да

    47 2 Отговор

    До коментар #10 от "Зная":

    Да не коментираме и тези "изпълнители" след 1990 г. Някои от тях "импресарията" не ги допускаха да слязат от колите преди концерт, докато не им се даде торбата с парите. След 15 години и те ще реват, че са ощетени.
  • 13 Мими

    54 17 Отговор
    Браво на Митко Щерев! Най-после някой да каже истината!
  • 14 От Варна

    41 15 Отговор
    Всички сме запознати от медиите, а и от лични твърдения на нашите звезди с доброто им материално състояние. Напр. Реститутката Карадочева, любителят на диаманти Васко Кеца, бохемата Маричков, Ритоните. Кристина, която пътува по екзотични курорти с младо гадже, Горанов, който и в момента води предаване по някаква телевизия, Нели Рангелова, известна с нито една нова песен през последните 30 години, Камелия Тодорова/Кеми Тодорофф/ , хората помнят! Също Хранова, с картинг пистите , Радинска не е пяла от 1974, защото решила да си гледа децата, като че ли само тя имала деца. Аз мисля, че това е награда лично от Борисов, ме тези популярни личности не гъкнаха против него публично . Няма да се учудя, ако Богдана, Димитров и Кеца подкрепят ГЕРБ, защото любимото им СДС е там . Голяма излагация за 500 лв. дето ги нямат за нищо тия хора. Поздрави за г-н Щерев, който каза истината.Преди време Силвия Кацарова, която много уважавам каза почти същото, макар и много деликатно. За съжаление пенсиите в нашата държава не се дават по трудов стаж и осигуровки, а по сиромахомилство, което противоречи на всички закони! А смешните квалификации “награда за принос”са само жалки. Харесвал съм много от българските песни, но специално естрадата с нищо не е допринесла за повишаване на моята култура. За забавление,да, но винаги съм си плащал за концерти, а за медийни излъчвания също, чрез моите данъци.
  • 15 Жокер

    41 16 Отговор
    Браво на Щерев ! Аплодирам такива смели хора които не се страхуват да казват истината. Да си бохем и да прахосваш пари на млади години , е наглост на стари да просиш от държавата.
  • 16 Браво

    27 20 Отговор
    Щерев изрови "кучето".Сега ще падне един вой срещу него,не ти е работа.
  • 17 Много достойно

    41 3 Отговор
    Човек винаги трябва да знае кога трябва да спре, тези с безкрайните си претенции отвратиха хората. То не беше пенсии, то не беше сръдни, то всички даже и децата според тях са им длъжни.
    Каквото си платили, това ще вземат, както всички останали.
    Иначе това с изгубените ведомости са приказки за наивници и никой не вярва.
    Да спрат да се излагат,хора с пари да се бутат като ....
    Я някой да погледне учители, акушерки, научни работници с по 40 години стаж какво получават и как живеят, но са достойни и горди хора да се унижават молейки се за пари.
    Срамота !
  • 18 555

    42 2 Отговор
    Какво се учудвате? След тридесет години и сегашните чалга и рап изпълнители ще "квичат" за пенсии и за своя принос към българскато "изкуство"
  • 19 копи пейст

    11 0 Отговор
    В съседните на България страни – Турция, Гърция, Сърбия, Македония бяха създадени съвременни музикални стилове, основани на фолклора на съответните народи. От този вид е съвременната попмузика в Гърция – “елиники травуда”, за чийто баща с основание може да се приеме големия гръцки композитор Микис Теодоракис. Като следствие от безкрайно убитото национално самочувствие, от дълго време в България само се копират чужди музикални форми. В резултат на това ние се обогатихме с нови музикални жанрове от вида “стара градска музика”, която копира музика от Чехия, Украйна, Германия, Франция и др.; “естрадна и забавна музика” основана на копия от Италия, Англия и САЩ и напоследък “чалга”, основана главно на цигански, турски и гръцки напеви и съпровод. Истинското музикално наследство на българите обаче тъне в забрава и постепенно изчезва. От това губят не само българите, от това губи Европа и света, защото културното разнообразие се унищожава.
  • 20 обективно

    19 9 Отговор
    тоя подлец навремето доносничеше срещу колегите си а сега говори глупости той знае че по времето на соца пари на ръка не се даваха, до последната стотинка се облагаше с данъци и чак това се изплащаха хонорарите виновни са лили иванова и емил димитров че навремето направиха от ямболското нищо композитор
  • 21 ресто

    19 2 Отговор

    До коментар #2 от "Тенко Славков???":

    до2 тенко славов е доказал се музикант и е работил дълги години с митко щерев и е много добре запознат със системата на концерна дирекция за тези години е опознал много добре човешката същност на колегата си митко щерев това че музиката му не е била натрапвана от единстерното радио и единствената телевизия по времето на соца не го прави по-малко значим от митко щерев
  • 22 Един

    19 3 Отговор
    Митко , какво "изкомпозира" тази година? А да, припяваш едни 45 годишни хризантеми! Много се плюете един друг!

    Коментиран от #24

  • 23 БАСИСТ

    4 17 Отговор
    БРАВО МИТЕ НАБУТАЙ ГО НА СУДЖУЦИТЕ УПРАВЛЯВАЛИ БЪЛГАРИЯ 11 ГОДИНИ
  • 24 Новата

    16 1 Отговор

    До коментар #22 от "Един":

    версия на "Хризантеми" е толкова безлична, на нивото на любителски ученически състав . Няма как да се забрави изпълнението на Лили Иванова. Малък човек - малък дух.
  • 25 Да не говорим

    15 0 Отговор
    за песента от "Осъдени души" и копи=пейст на "Риголето" ...Едни доктори го бяха изловили.
  • 26 Чичо от село

    4 16 Отговор
    Митко Щерев е прав!Аз работих дълги години в предприятие в което гостуваха:Емил Димитров,Георги Христов,Христо Кидиков,Трамвай н5,Петя Буюклиева,Диана Дафова,Елвира Георгиева,Роксана Белева,Ритон,Стояна Мутафова,Гец,Мамалев,Венелин Пехливанов и др.И всички си получаваха хонорара на ръка !!!Ами да са си плащали!