Last news in Fakti

28 Февруари, 2021 16:32 3 765 8

Наско от Б.Т.Р. на 50

  • б.т.р.-
  • бтр-
  • наско-
  • 50 години-
  • рожден ден-
  • музикант-
  • атанас пенев

Рок музикантът изобщо не се чувства възрастен, но ще остави голямото парти за 51-вата си година

Наско от Б.Т.Р. на 50 - 1
Снимка Архив: БГНЕС

Тази седмица е "Безкраен празник" (бел.авт. заглавие на книгата на Ърнест Хемингуей, която се състои от спомени на писателя) за българския рок. Днес своя 50-и рожден ден празнува вокалистът на най-яката съвременна рок банда у нас Б.Т.Р. - Атанас Пенев, когото всички знаят като Наско, пише сайтът life.dir.bg.

Момчето, което не спира да дава най-доброто от себе си в музиката и в живота вече толкова години, изобщо не се чувства възрастен, а само пораснал. В него младежкият дух и уроците на времето са си дали една много приятна среща, която завладява хората около него, когато говори, по същия начин, както умее да го прави и когато пее.

Срещаме се с Наско в навечерието на 50-ия му рожден ден, за да ни разкаже за своята лична равносметка, за уроците, които е научил и които е дал на вече порасналата си дъщеря, за съпругата му, която винаги е била точният човек за него и за музиката, която с Б.Т.Р. правят вече повече от 25 години. За музиката, която е възпитала вкуса му, за онази, която го кара да лети и за онази, която го прави толкова земен. За музиката, която кара почитателите на Б.Т.Р. да тръпнат в очакване на новия албум на групата и на нови концерти. Феновете на бандата могат да бъдат спокойни и щастливи, защото нов албум на групата ще има и то съвсем скоро.

За 50-тата си годишнина музикантът споделя: "От една страна това е един много хубав момент от живота - този юбилей, макар че за целия свят периодът не е много хубав. Но аз се старая да не обръщам внимание на лошото, а само на позитивните неща, на онези, които носят радост, познание, самоусъвършенстване."


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Четник

    8 0 Отговор
    ЧРД Насе.50 лазарника са една прекрасна рокаджийска възраст.
    Продължавай да правиш това,което обичаш и харесваш.За много години пич!
  • 2 Behemoth

    2 9 Отговор
    Мислех ,че е на шейсет....на толкова изглежда....тия се оказаха голямо менте....
  • 3 Село Казанлък

    10 2 Отговор
    Без да засягам рокаджиите, през отминалото лято засякох Б.Т.Р в Несебър, в Стария град, щяха да свирят за празника на града, който беше на десети август, ако не се лъжа. Тъкмо разтоварваха техниката от микробуса си, видях ги и учтиво помолих за снимка от тях с моята дама. Единия дори не благоволи да отговори, този Наско само ме изгледа и промърмори, че са заети, а някакъв друг едва ли не ми каза, че им преча. Надути ми се сториха,високомерие показаха, при положение, че им обясних, че не съм от голям град.Нищо, не се сърдя. Щом се мислят за рок-звезди, така да е.

    Коментиран от #4

  • 4 Четник

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "Село Казанлък":

    Лайкнах те,защото си искрен и си се почуствал кофти.Не винаги е така,аз например се снимах в Лондон с няколко от звездите на “Game of Thrones “ баш на връо на славата им и след 10 крачки си намерих 50 паунда на земята.
  • 5 Гост

    5 1 Отговор
    Инфантили. Не ги харесвам.
  • 6 русенец

    4 0 Отговор
    Честит рожден ден, Наско! Пожелавам ти през следващите 25 години да издадеш поне още две песни.:) Иначе като казвате голям/големи творци, колко издадени албума и колко продадени копия имате предвид? :) Колко техни песни можете да затананикате? Иначе човекът има добър глас, просто песни няма.
  • 7 111

    1 1 Отговор
    Днec cвoя 50-и рoждeн дeн прaзнувa вoкaлиcтът нa нaй-якaтa cъврeмeннa рoк бaндa у нac Б.Т.Р. - Aтaнac Пeнeв, кoгoтo вcички знaят кaтo Нacкo, пишe caйтът lifе.dir.bg.

    Ако се замислите логично, ще стигнете до извода, че броят на годините за възрастта е с една по-малък от броя на рождените дни.
    Не се отнася за родените на 29-ти февруари – за тях сметката е друга.
  • 8 Jack Bauer

    0 1 Отговор
    Да е жив и здрав още 50 години да ни радва с невероятния РОК който изпълнява.