Last news in Fakti

9 Март, 2021 19:17 2 437 1

Рая и последният дракон оглави боксофиса в Северна Америка

  • raya and the last dragon-
  • рая и последният дракон-
  • филми-
  • анимация-
  • бокс офис-
  • том и джери-
  • северна америка

"Том и Джери" зае второто място

Макар киносалоните в Ню Йорк да отвориха вратите си, някои от новите филмови заглавие трудно привлякоха публика - знак, че възраждането на боксофиса може да почака още няколко месеца, пише Ройтерс.

Компютърно анимираният "Рая и последният дракон" дебютира с 8,6 милиона долара приходи от 2045 киносалона. Това е достатъчно, за да оглави бокс-офис класацията на Северна Америка, но не може да се сравни с внушителните за условията на пандемията приходи на "Том и Джери" от миналия уикенд - 14,1 милиона долара.

"Рая и последният дракон" може да бъде гледан също и по Дисни плюс.

По света филмът донесе приходи от 26 милиона долара, като най-голям принос имат Китай и Русия, съответно 8,4 милиона долара и 2,8 милиона долара.

Анимираните пълнометражни филми са доста скъпи за заснемане - обикновено над 100 милиона долара.

"Том и Джери" зае второто място в бокс-офис класацията на Северна Америка 6,6 милиона долара, с които приходите от филма на вътрешния пазар стават 23 милиона. На световния пазар филмът добави 11,6 милиона долара към приходите си, които станаха 57,3 милиона.

"Живият хаос" с Дейзи Ридли и Том Холанд зае трето място с анемичните 3,8 милиона долара. Филмът трябваше да дебютира през март 2019 г., но някои сцени бяха презаснети.

Заради увеличаващия се брой на ваксинираните и намаляващите заразени с новия коронавирус киносалоните в няколко града в САЩ, като Чикаго и Портланд, отварят постепенно врати. Повечето работят с намален капацитет, но облекчаването на ограниченията вдъхва оптимизъм за съживяване на киноиндустрията до средата на лятото.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    4 1 Отговор
    Рая не ли българско име?