Last news in Fakti

22 Март, 2021 10:44 1 344 2

Над 2,5 млн. лв. за културни събития в София тази година

  • театър-
  • събития-
  • концерт-
  • култура-
  • столична община

"Обмисляме нови различни инструменти, с които да насърчим нашите партньори", обясняват от Столична община

Над 2,5 млн. лв. за културни събития в София тази година - 1
Илюстративна снимка: БГНЕС

Над 2 500 000 лева е бюджетът на Календара на културните събития на София за тази година. В него са включени познати театрални, танцови, кино, фотографски и музикални фестивали, книжни панаири, литературни събития, връчването на театралните награди „Икар“ и „Аскеер“, предава БНР.

Ще бъдат финансирани и 10 нови събития, сред които "Срещи на младото европейско кино“, „Софийски международен мини детски филмов фестивал", "Литературни маршрути 2021".

Лятната програма на Столична община включва събития със свободен достъп на открито, които ще се реализират в месеците от април до октомври, информира зам.- кметът доцент Тодор Чобанов:

"Философията е да подкрепим утвърденото, това, което вече се е наложило на сцената в София и в нашето културно пространство. Това, което харесват и подкрепят самите публики. Ние ще продължим да финансираме нашите събития. Въпреки трудностите в бюджетната сфера, ще продължим да подкрепяме проекти, така че мога да уверя, че ще направим всичко по силите ни за това творците да получат повече подкрепа.

Обмисляме нови различни инструменти, с които да насърчим нашите партньори, включително и с оглед изнасянето на част от съдържанието на открито - от залите навън. Коментираме в момента с колеги от направлението. С архитект Здравков коментираме възможността за това наистина да направим временни аукционни локации на открито - в паркове, на площади, за да можем да гарантираме, че едно събитие ще може да се случи с по-малък риск за здравето на публиката и артистите".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аз40🏴‍☠️

    1 0 Отговор
    Особено културно е събитието, че се карат драги наши сънародници да се отказват чрез декларация от правата си, за да бъдат инжектирани с нещо неизвестно им по фургони на улицата като говеда.
  • 2 СОФИЯНЕЦ

    0 0 Отговор
    КАКТО Е ТРЪГНАЛО ПАРИТЕ МАЙ ЩЕ ОТИДАТ САМО ЗА ТРАУРНИ ОБРЕДИ И КРЕМАТОРИУМ.МЕСТАТА В БОЛНИЦИТЕ И ГРОБИЩАТА СВЪРШВАТ.