Last news in Fakti

4 Юли, 2021 16:16 2 007 2

Започва ремонт на театъра в Димитровград

  • димитровград-
  • театър-
  • апостол карамитев

Предвижда се реконструкция и ремонт на театралния салон, сцена, гримьорни и спомагателни пространства

Започва ремонт на театъра в Димитровград - 1

Започва ремонт на общинския Драматичен театър "Апостол Карамитев" в Димитровград, съобщиха от местната администрация. Основното обновяване на сградата на Мелпомена ще се осъществи по проект на стойност 2,454 млн. лева, като финансовата подкрепа е комбинирана от ОП "Региони в растеж", национално финансиране и от Фонда за устойчиви градове.

Сградата на театъра е една от емблематичните за града. В проспекта на проекта се отбелязва, че в момента нейното състояние не е добро, а функционалността ѝ може да бъде подобрена.

Предвижда се реконструкция и ремонт на театралния салон, сцена, гримьорни и спомагателни пространства, за да се постигне съответствие със съвременните изисквания. Ще бъдат възвърнати функциите на централното фоайе и гардеробната, а ремонтът на второто фоайе, фоайето на втория етаж, коридорите и техническите помещения ще подобри значително възможностите на сградата да изпълнява своите културни функции, гласят параметри на проекта.

В рамките му ще бъдат изградени и нови санитарни възли. Предвидено е още закупуване на ново оборудване за театралната зала, което включва сценична механизация, сценично осветление и система за видеонаблюдение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зрител

    0 0 Отговор
    То хубаво,ама кой ще играе там.
  • 2 Зрител

    0 0 Отговор
    То хубаво,ама кой ще играе там.