Last news in Fakti

13 Август, 2021 11:49 3 442 6

Рут Колева празнува с Маутай

  • рут колева-
  • муайтай-
  • джаз

В горещите джаз нощи гости и посетители на щанда на Маутай на централния площад в Банско по традиция ще се насладят на разнообразието от коктейли

От сцената на най-престижното джаз събитие Рут благодари на публика и организатори и припомни своето фантастично пътуване до Китай, подкрепено от Маутай, България.

„Moutai - Spirit Of China много ни помогнаха да стигнем до Китай преди да ни бъде забранено да пътуваме и да се срещаме с публиката. Напомня ми, колко ми липсваше ето това – хора, музика, изкуство, да сме близо един до друг, така че ви благодаря много на всички, че отново сме заедно!“ – сподели от сцената Рут Колева.

Успешната изява, аплодирана от хилядите събрали се в подножието на Пирин, талантливата певица, клавира Филип Александров и басиста Светослав Неделчев – Козмо отбелязаха веднага след концерта на щанда на Маутай, България.

Официалният представител на най-мистериозната напитка в света J&M България е партньор на престижния Банско Джаз Фестивал за трета година. Партньорството с организаторите започва по покана на радетеля на фестивала, покойния д-р Емил Илиев. По време на официалното си обръщение към публиката кметът на Община Банско Иван Кадев обяви, че фестивалът от тази година разширява своята социално значима дейност, чрез подкрепа на млади таланти.

Специално за целта, в града е изградена втора сцена в градския парк, която е предоставена изцяло на млади творци, които да имат възможност да представят музиката пред публиката на Банско в отделни дневни концерти, всеки ден от 11 часа. Джаз фестивалът в Банско ще продължи осем дни (7-14 август) и в концертите ще се включат множество български и чуждестранни изпълнители.

Сред тях са емблематични за родния джаз музиканти - Вики Алмазиду, Вили Стоянов, Ангел Заберски, Стефка Оникян, АКАГА, Васил Петров, Хилда Казасян и други.

В горещите джаз нощи гости и посетители на щанда на Маутай на централния площад в Банско по традиция ще се насладят на разнообразието от коктейли, в основата, на които е именно знаменитото байдзиу, приготвени от Александър Симеонов и миксолозите на Nomad Barman. В първите вечери от откриването на фестивала истински фурор предизвикаха и знаменитите шотове чист китайски еликсир от напитката на дипломацията в Китай.

Един от изненадващите посетители във втората фестивална вечер бе световно известният български художник Хубен Черкелов. Хубен е популярен със своята живопис. От години той живее и работи в Ню Йорк.

Негови произведения са представени в музея Бронкс, Ню Йорк, музея Броган, Флорида, 54-то биенале във Венеция и галерии в Ню Йорк, Бостън, Вашингтон и Шарлот и др. Вече пътува често и за изложби в Азия. Преди броени дни той представи юбилейната си изложба „Капитал“ във Vivacom Art Hall Оборище 5. Мистериозното байдзиу събра Рут и Хубен на импровизирания Маутай бар след последната им среща в Ню Йорк.

Байдзиу е най-популярната спиртна напитка в Китай, произвеждана от сорго, отпреди повече от 2000 години. Сорго е вид житна култура, която издържа на засушаване и не съдържа глутен. В Китай сорго е основна суровина за производството на алкохолната напитка байдзиу. Маутай е най-популярната марка байдзиу, носеща името на едноименното планинско градче Маотай в югозападен Китай, провинция Гуейджоу.

Също така е националната напитка и гордост на Китай, както и символ на качество и престиж, пише moutai.bg.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ей тоя

    17 3 Отговор
    джендър е най гнусен от всички
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 свидетел

    10 0 Отговор
    всичкият алкохол в Китай е добре бутилирано "менте" ! в ЦРУ го ползват като "серум на истината".....
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 пенсионер

    4 6 Отговор
    Дамата трябва да е еврейка бих казал шуфутка,но вдига патерицата
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.