26 Август, 2021 15:16 2 337 5

"Тангра" със специален концерт в памет на Константин Марков

  • тангра-
  • група-
  • рок-
  • концерт-
  • косьо марков-
  • константин марков

Групата възобновява концертната си дейност в негово име

"Тангра" със специален концерт в памет на Константин Марков - 1
Снимка: БГНЕС

Емблематичната българска рок група "Тангра" ще изнесе специален концерт за първи път в София това лято. След загубата на един от основателите си Константин Марков музикантите от групата са решени и в негова памет да възобновят концертната си дейност.

Това е първият концерт след загубата на Косьо Марков. А "Тангра" е с обновен състав - басиста Валери Григоров - Рио. Има и други двама стари членове, които отново се връщат в групата - Иво Чалъков на китарата и Стефан Попов на барабаните.

"Тангра е един отворен проект, както самият Косьо се изразяваше, в който са преминали десетки музиканти и продължава да бъде така и досега", каза в "Денят започва" вокалът Боби Косатката.

Той обясни, че са подготвили едно съвременно ню уейв звучене, китарно насочено.

Музикантът и композитор Дани Ганчев разказа, че е живял дълги години в Словения, а когато се върнал е поканен от Косьо Марков на едно кратко турне от 20 дни из България.

"Тогава аз казах: много съм благодарен за тази покана и групата е качествена и добра, обаче аз имам друга насока - тези влияния в Австрия, Австро-Унгарското като краут рок, ню уейв и т.н. И казах, че аз искам по-различно да правя. Тогава Косьо предложи да подменим някои от членовете на групата, които ще бъдат по-подходящи към това, което и сега направихме", сподели Дани Ганчев.

На концерта хората ще могат да чуят основно парчета от втората "Тангра" - ню уейв периода на групата, две-три нови неща и няколко класически парчета. Един съвременен много здрав звук - допълни Боби Косатката.

Концертът ще бъде на 25 август в "Кино Кабана" на открито. Все още могат да се купят билети.

А в неделя "Тангра" ще бъдат в Пловдив на "Капана фест".


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Слава на Бога!

    0 92 Отговор
    Браво! Любима музика!
  • 2 меломан

    94 0 Отговор
    тангра беше успешна група в селекцията тангра2 всички участници бяха много добри като единици и това се усещаше на лайфовете им последните нищо не са направили за за групата освен да се тупат в гърдите по медиите на гърба на предишните селекции
  • 3 199

    82 0 Отговор
    концерта требваше да бъде посветен на чочо щото той изпя най-големите хитове на групата а марков разби неколко пъти групата заради егоизма си
  • 4 не е тайна

    16 0 Отговор
    на турнето в съветския съюз руските ченгета му прибраха тихичко менте китарите дето марков искаше да ги продава за оригинални на руснаците и му се смяха като гледаха как се кара с колегите си на сцената понеже мислеше че некой от колегите му му е направил номер и се изпокара с всички щото му се развали далаверата
  • 5 меломан

    10 0 Отговор
    а за боти панов нито дума какви са тея самозванци вместо косатката защо не поканиха борислав цонев дето е живата история на групата