Last news in Fakti

10 Септември, 2021 16:28 2 769 0

Джейми Лий Къртис с почетна награда

  • джейми лий къртис-
  • награда-
  • златен лъв-
  • кинофестивал-
  • венеция

"Мисля, че това е вроден талант. Този ужас, който виждате на екрана, е истински, автентичен, няма психологическа подготовка", заяви актрисата

Джейми Лий Къртис с почетна награда - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Американската актриса Джейми Лий Къртис получи почетна награда "Златен лъв" за изключителни постижения на кинофестивала във Венеция, съобщи АФП.

Актрисата благодари на режисьора Джон Карпентър и сценаристката Дебра Хил, чиито филми "Хелоуин" я направиха известна, както и на всички, с които е работила.

Джейми Лий Къртис си спомни и родителите си, актьора Тони Къртис и актрисата Джанет Лий, като каза, че те биха били много горди да я видят как получава толкова ценна за нея награда.

Новият филм от поредицата "Хелоуин убива" беше прожектиран след церемонията по награждаването.

Джейми Лий Къртис с почетна награда
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Ролята на детегледачката Лоури Строуд, която се изправя срещу серийния убиец Майкъл Майърс, вече е като втора природа на Джейми Лий Къртис. Тя обясни успеха си в жанра с факта, че лесно се плаши.

"Мисля, че това е вроден талант. Този ужас, който виждате на екрана, е истински, автентичен, няма психологическа подготовка", увери тя на пресконференцията преди церемонията.

Известни заглавия с участието на Джейми Лий Къртис са "Риба, наречена Уанда", "Смяна на местата", "Истински лъжи", "Вирус", "Вади ножовете". Тя се е снимала в повече от 80 филма.

Сред отличените със "Златен лъв" за цялостно творчество са Тилда Суинтън, Педро Алмодовар и Ванеса Редгрейв.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА