Last news in Fakti

7 Октомври, 2021 14:41 1 970 2

Тарантино и Тим Бъртън получават специални награди в Рим

  • куентин тарантино-
  • тим бъртън-
  • кино-
  • режисьори-
  • награда-
  • церемония

Именитите режисьори ще получат призове за цялостно творчество

Тарантино и Тим Бъртън получават специални награди в Рим - 1
Снимки: БГНЕС/ EPA

Американските режисьори Куентин Тарантино и Тим Бъртън ще бъдат удостоени с награди за цялостно творчество на Международния кинофестивал в Рим, съобщи художественият директор на форума Антонио Монда, цитиран от ТАСС.

"Награди за цялостен принос ще получат двамата гиганти в кинематографията Куентин Тарантино и Тим Бъртън", обяви той. Ще бъде организирана и специална среща на режисьорите със зрителите.

Тарантино "успя да направи революция във филмите, представяйки сюжета по напълно нови и иновативни начини, като редовно нарушава традиционната структура на разказа", се казва в прессъобщението, разпространено от организаторите на фестивала в Рим. Сред най-известните му филми са "Глутница кучета", "Криминале", "Убий Бил", "Имало едно време в Холивуд" и други.

"От втората половина на 80-те години на миналия век Тим Бъртън е смятан за един от най-оригиналните режисьори в американската филмова индустрия," според организаторите на форума.

Неговите филми обикновено залагат на черен хумор и ирония. Бъртън е режисьор на "Батман", "Батман се завръща", "Слийпи холоу", "Планетата на маймуните", "Чарли и шоколадовата фабрика", "Алиса в страната на чудесата" и други.

Шестнадесетият кинофестивал в Рим ще се проведе от 14 до 24 октомври.

Художественият директор Антонио Монда обяви, че ще бъдат представени продукции от 22 държави. За първи път във форума участват страни като Саудитска Арабия и Доминиканската република.

Монда подчерта също, че на кинофестивала "ще бъдат показани филми на 22 жени-режисьори".


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 а да сте

    1 0 Отговор
    чували нещо за Мартин Брест, Тони Скот, или Браян де Палма, или Джон Мактитъртън, не виждам нищо оригинално и драматично в сюжетите на филмите режисирани от тези режисьори, освен много кръв, насилие, секс и цинизми, особено Тарантино с неговите заигравки с филми по 6 часа, ако сте гледали постния хорър "ОТ здрач до зори", ще разберете и за качествата му на актьор, които са по зле от посредствеността, но като чуете за "Усещане за жена" на Мартин Брест, правите ли асоциация с филмите на Тарантино като постни криминалета наситени с кръв и насилие и превъзходната драма на "Усещане за жена", и разбира се превъзходната криминална комедия "Ченгето от Бевърли Хилс", просто няма база за сравнение.

    Коментиран от #2

  • 2 бегай бре

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "а да сте":

    щом те влече романкитака значи си някоя лелка....лелче,гледай си манджите и не умувай публично.....хора зарбиращи от кино са ги наградили,ама ти да видиш...Бай Ганьовица не мисли че е правилно......,нямат един лош филм и 2мата....,дори "От здрач до зори" си е супер....беше наистина нещо ново онези години....може и да няма мн смисъл,НО не всеки търси някакви дълбоки съждения....някой просто искат да си прекарат готино и да се разтоварят няколко часа....."Усещане за жена" е стойностен филм,но е пълна и скучна боза.....та това е лелче....,романтика и мусака...напред и нагоре...:)))