Last news in Fakti

11 Ноември, 2021 08:22 22 426

Историята на българите преди Атила и след него /Част 1/

  • история-
  • българи-
  • атила-
  • валентин вътов

Извадки от книгите „Непознатата история на българите”, „Цивилизацията на древните българи. Атила- повелителят на целия свят”.

Когато започнат да четат тези редове, със сигурност ще се сигнализират катедрени професори и "диванни" професорчета, и първото което ще питат ще е, но къде са ви източниците? Много ми е интересен този въпрос, веднага ми повишава настроението. Това е любимият и стандартно научен въпрос на йезуитите и техните задкулисни кукловоди талмудистите, които от 1500 години унищожават българските източници на трьок-български език (поне за него зная) на клади, ако ги запазят ги заключват зад девет врати, а ако изтърват нещо да излезе на бял свят, чрез свои платени масонски професорски титулувани матрьошки организират кампании по дескридитирането на тези информации и източници, обявявайки ги за фалшификати и какво ли не. Странно е, че докато те това си лаят вече над 20 години, над 50 учени от различни страни, ги използват като достоверен източник. Обикновеният българин ще им отговори, ами много е подло и нагло да обвинявате, защо ви боли главата, след като препихте с моята ракия; да питате защо нямаме източници, след като сте ги откраднали и изгорили, или скрили?!

На всички мога да отговоря, с изключение на етимологическите разбори, че древната информация ми е буквално препредавана от издадени български източници, преписи и преводи от тях на руски език, оцелели от кладите, или изтървани от лапите на специалните служби. Такава информация не може да се преразказва, или да се интерпретирана с коментари. Нямаме право. Както го е правил и Паисий, само където той е ползвал руски итерпретирани източници, в които изкуствено се налага "славянската" идея. Не е възможно да има подробен справочен апарат, тъй като българските летописи нямат предшественици. Все едно Илиадата да има справочен материал?!

Катедрените професори ще попитат, а какво научно звание имате? - Разбира се, нямам казионно звание като тях, но моята университетска подготовка и познания, трупани по професионален и житейски път, се съотнасят в достатъчна степен към техния багаж. Използван е за полза роду, само където поради напредването на годините става безмислено да се домогвам до техните титули. Така или иначе не работя във ВУЗ. Мога да ги уверя, че в издадените от мен книги за непозната история на българите има толкова много материал и теми, че мога да сътворя поне десет десертации. Проблемата (класиците ще ме разберат) е, че в България няма такива хабилитирани специалисти, които да ми станат научни ръководители и рецензенти, а трябва да ги търся в гр. Казан, РФ. На шега приемам, че моето име може да играе ролята на научна титла. Нещо подобно като етнонима "българ", в началото напълно непознат, но който за над 15000 години се е превърнал в многомерна дума с над 50 значения, и той в последните няколко хилядолетия се превръща в астюним, отбелязва семантиката за град и държава. Където са стъпвали нашите славни предшественици, те по свой патент са организирали държавност на завоюваната територия и са я наричали Българ, а своята столица или главна квартира също Българ. Кратката форма на българ в тези значения за град се произнася, като -бул (Карбул>Каварна, Истанбул, Ерсубул> Йерусалим), която и до днес се използва в много по-млади езици по света със своите фонетични форми -бург (Бургас, Бургос, Аугсбург и др.), -берг (Берген, Карлсберг и др.), в старогръцки след фонетични промени е придобила популярната форма полис (град-държава), -мен, -ман, (Менка>Мюнхен, Манчестър...), -мар, -мал в южна Азия, Африка (Малдиви, Малгаш, Мароко, Маракеш) и т.н. Полушеговито ще се изразя, че ако има сили и институции в нашата държава и ме признаят за будител, може да си ме титулуват, както пожелаят. На мен ми стига признанието, че събуждам в съзнанието и емоциите на нашия народ отдавна погребани и днес напълно непознати за него представи, кои сме ние, откъде сме и къде сме. В известният руски портал Zen много често публикуват мнения на българи, написани във "Факти", така че се надявам тази историческа тематика да не им убегне от погледа. Пряко ще ги засяга, на много места повече от нас.

В ерата на интернета и след краха на социализма българите любознателно са се втурнали да търсят произхода ни. Изглежда не вярват на това, което им е написано досега!!? - Каква гротеска! В тази връзка, ще си позволя да си обясня това със съждението, че българската историография продължава да робува на чужди и антибългарски трактовки за произхода на българите. От няколко десетилетия отхвърлихме руското влияние, а историците ни продължават да следват това, което е наложено като главна линия. Означава ли, че те робуват на още по-задкулисни сили?! За по-лесно и без да залитат в рисковани проучвания повтарят вече повече от век, разбира се много задълбочено, професионално и убедително едни и същи заклинания, опиращи се на т.н. класически извори - гръцки, римски, арменски, египетски, еврейски и др. Нашата официална историография, за да бетонира рутината си, повтаря като папагали, внесени от чужбина клишета за фолкисторици и романтици, които им показват непознати факти и им се бъркат в територията. На тях подражава обикновеният читател, учил от скалъпени учебници и бетонирал в главите си окастрени щрихи от измислени славянофилски, гръкофилски, юдофилски версии на нашата история. Спорейки с подобни "историчари" и фолкпознавачи на нашата история у нас и в чужбина, прибягвам до едно домашно сравнение, че никой не знае по-добре разположението на предметите в своя дом от самия домакин. А най-големият лингвист в историята акад. Николай Я. Мар, работил с над 100 езика, твърди, че българите са оставили езикови следи навсякъде по света. Значи са били навсякъде домакини. Няма логика да не се осланяме на българските източници, когато си пишем историята, а вместо това да вярваме безкритично на лъжливите описания на най-големите антибългари - гръцките и византийски писатели и да си пишем историята според техните интерпретации на случилото се преди хилядолетия. Най-скверното твърдение на някои настървени наши историци гръко- и юдо-поклонници е, че етнонимът българи и България, нямат етимологическо обяснение, и твърдят, че едва ли някога ще се появи такова?! А в нашата летопис гъмжи от обяснения за всичко това!!!

В българската казионна историография за появата на българите се пише, че това е през VІ век и после след век изведнъж сякаш с парашут от небето пада Велика България на Кубрат, с 10 милиона народ според българските източници, който се формирал, според казионните истории, само от две племенца кутригури и уногундури в Приазовието. Не знаем истинската столица на Кубрат, знаем за гръцката версия Фанагория, че станал ромейски патриций, че приел християнството, че е чупил пръчки или стрели пред синовете си за урок - това е най-важният резултат от неговото съществуване.. С неговата кончина величието на България си отива и се премоделира в малката Дунавска България, учредена от вожда на 100 хиляди българи Аспарух. И повече от това големият свят ни е забранил да знаем. Въобще е недопустимо да се признава за български царе преди Кубрат. А ако има как, забравят, че Аспарух има двама по-големи родни братя. Всячески се опитват да забравят, че Бат Боян и Катраг играят своята бащина роля в етногенезиса на днешните народи на почти целия бивш СССР и на техните държави. Ако имаше как, щяха да забравят всячески за Волжска България. А на какво прилича преименуването на огромната Велика Волжска България, географски окастрена до самия ѝ център в Поволжието, остатъците от която днес се представят, като автономна република Татарстан, а българите там да са наричани с обидния прякор татари?! Да ама не, изтървали са от бутилката част от историческата истина в частично оцелели от кладите и лапите им български извори. И ето го резултата! А какво би станало, ако бъдат извадени оцелели оригинали от тайния архив на Ватикана и от секретния архив на Восточний институт в Санкт Петербург? - Светът ще трябва спешно да пренаписва не само Британската енциклопедия, Еврейската енциклопедия, географските карти от Меркатор насам, но и всичките исторически постулати, с които лъжат световната младеж в техните най-престижни университети.

През 2017 г. един наш електронен портал публикува статията „Учени от Кеймбридж разкриха истината за „вероломните получовеци“ и техния вожд Атила“. Пише се: „За древните римляни нашествията на хуните по границата на империята са били истинска катастрофа. Номадските племена на хуните са прекосявали и плячкосвали цялата източна част на Европа, както и централна Азия. Местните жители са ги наричали „вероломни получовеци“, а техния вожд Атила е имал прозвището „бич Божий за Земята“. Наричали са ги още „нецивилизовани, изглеждащи като животни, ужасни“... Разказват, че Атила е бил победен в Каталунската битка.

В нашите учебници и университетски издания не пише нищо по-различно.

Изумително е, как мозъците не само на цялото човечество, но и на т.н. учени от престижния Кеймбриджски университет, са промити с недомислици и фалшификации, напълно изчистили от общочовешката история името българи и тяхната огромна многохилядолетна държава Велика България, нейният необозрим принос за света, в случая включително и за британците и англичаните. Секат връзката между хуни и българи, едните преименуват във „вероломни получовеци“, а другите изобщо ги заличават.

Разобличаването на тази глобална историческа измама изисква повече думи. Това огромно бяло петно в официалната българска история е срамно родоотстъпничество. Македонците, които си имат проблеми с България и с Гърция, без да имат каквито и да истински исторически показатели, си построиха ала-гръцки палати, паметници, си написаха славна история, нагло крадат от нашата, а ние които имаме всичко, не знаем нищо, нито пък правим нещо то да стане известно!!? Що за държава сме, що за държавници имаме, или те всички са маскари, както ги определя Алеко. Жалко и кощунствено е, българите да газим най-бистри и пълноводни исторически и културни извори, а да ходим жадни, бедни и неуки. Ще ми се да кажа, че един наш доскорошен управник обичаше да се хвали, че слушал с охота големите началници в Европа и по света. Ако той не беше неук и знаеше нещата от нашата древност, можеше всеки път, вместо да се моли и подчинява безпрекословно на волята и влиянието на тези "големи началници", да им казва: "Във вашето историческо начало и за вашето наименование ние сме ви били големите началници! Дръжте се уважително и с благодарност, и ни помагайте днес така, както ние ви помогнахме да сте това, което днес си мислите, че сте!"

Тъй като издадената моя книга е доста обемиста и скъпа и поради това недостъпна за широката общественост, с добрата воля на сайта "Факти", в рамките на 8-10 части ще се опитам да опиша с извадки от книгата историята на българите, така, както не е писана от никой историк, извън българските летописи. Историческият отрязък ще е обхваща приблизително времето от Христа до времето на Аспарух, а може и до по-късни времена. Според непознатата история на българите, епохата на Аспарух, образно казано, е дванадесет без десет на целокупната българска история.

С тези редове и подобни статии ми се иска да просветля нашите съотечественици, че въпреки плътната историческа завеса, която са ни метнали световните сатани за българската древност, необяснимите забрани и горене на български книги, на тяхното заключване в тайни трезори и на фалшифициране на истинската ни история, въпреки историческия геноцид над българите, на бял свят са се появили част от оцелелите летописи, хроники, епос, разкази... И колкото и да се опитват да ги компрометират с йезуитски методи двама-трима платени от талмудисткото задкулисие и Ватикана антибългарски историци в Русия, те са пробили път към заслепения от тях народ.

Информацията в тези източници е толкова обилна, точна с ономастика, имена и тяхната етимология, датировка, взаимосвързаност, династии и борби между тях, междудържавни отношения, войни и т.н., всичко това засечено чрез наличните гръко-римски и други извори, показва, че всякакви интриги, че това било измислици, са обречени на провал. За сметка на такива, десетки учени и историци вече ползват тази информация за да запълнят празнините в човешката, не само в българската история и да я коригират съществено. Ономастиката умишлено упоменавам в оригинала на считания за трьок-български (тракийско-български, или български тюрки) език и дублирана на днешния ни български език, за да открие читателят чудото, колко много имена ще може да се обяснят с този език. За всички е странна появата на понятието "трьок-български" език. За мен беше също странно в началото, че не се е чувало да има такъв език. Но след това сам се убедих. Съвременното университетско езикознание не познава такъв език и не е чувал за него. Ако има как моите университетски преподаватели проф. Влахов, проф. Г. Михайлов, проф. Ал. Фол, проф. Дуриданов да се събудят, вярвам ще се радват безгранично. Чрез него те щяха да разберат много повече неща от историята и езика на траките, за които са се "бъхтели", как да ги си обяснят. По тяхно време тази информация все още не беше излязла на бял свят. Единствено в българските извори на много места се споменава за него, къде и как се появил. Накратко казано се приема, че трьок-българският език е формиран окончателно някъде около 6-5 хилядолетие пр. н.е. на Балканите. Около 2 хиляди години след него, пак на Балканите, се формира и другият наш език, наричан в изворите ни агилски (балкански), не съвсем точно казано - "праславянския" език, за който братята Кирил и Методий са писали азбуката си. Специално искам да подчертая на диванните "професори", които като чуят "тюркски" и настръхват все едно им казвам "турски", приемайки ги за едно и също нещо. - Огромна грешка. Трьок-българският език е майка и баща на всички т.н. "тюркски" езици. Този език е доста по-древен и по-различен, говорил се е преди около 7000 години в Мала Азия, докато днешният, да кажем османски турски, е дошъл в Мала Азия със своите носители само преди около 700 години. Разликата е внушителна, 10 пъти! Бъдете горди.

За българската нация, трябва да се подчертае дебело, че е най-древната организирана нация на света, включваща не само един народ или племе. И точно заради това най-злите антибългарски сили в света всячески ни мачкат, раздробяват ни, разединят ви, противопоставят ни, унищожават ни исторически и физически, за да изпъкнат безпрепятствено като богоизбран народ. И вече, за жалост, почти са успели, използвайки през последните 30 години подкупени от тях български невежи управленци, компрометирани и вербовани да им слугуват най-подло и безчовечно, предавайки род и родина... Заради такива Атила ще се обръща в гроба гневно и ще наказва: "А виж Асъйл (Усила в руските приказки) до края на дните си съхранил благочестието и затова Тангра (Господ) винаги му е помагал. Поради това Урусбаг ("Бич божий", Атила) станал единственият владетел, който подчинил целия свят под своята власт, от Къйзъйл-Ибер (Испания) до Именското море (Тихия океан) и Аластугай ("Остров Алас", Аляска). И той, вземайки данъци от двата Урума (Западната и Източната Римски империи), Кимет (Египет и Северна Африка), Барджил (Персия) и трите Хина (Индия, Китай и Индокитай с Австралия), на всички народи в света указал, кой къде да живее, и те и досега на тези места живеят. Говорят, тогава посланикът на Тангра, конник на бял кон, галопирал из целия свят и навсякъде обявявал: „Изпълнявайте заповедите на Асъйл, защото той изпълнява волята на Тангра!”

Само на джахудите (юдеите йеховисти, талмудисти) той не дал място на земята, като им казал:”Вие не сте народ, а дезертьори, избягали от войската на българите-абари (българите-авари-егсази -хиксоси, които са завладели Египет през 1723 г. пр.н.е.). Но и след това вие не се поправихте, а възприехте лъжливата лабъйтска (левитска, асирийска) вяра и се предадохте на лабъйтските безчинства - жестокост, коварство, кражби и разврат. Поради това вас Тангра ви наказва с нещастия, болести и уродства. Започнете да се поправяте и тогава някой състрадателен народ ще ви допусне до себе си. А ако не се поправите, аз вас всички, като болни изроди, ще ви натиря в Сирийската пустиня и там вие ще изпуснете своя нечестив дух! Ако вие след моята смърт продължите да безчинствате, то аз като алп на вашата гибел от Сувар (небесата) ще се върна на земята и ще ви изтрия от лицето на земята!” И джахудите досега (времето на летописеца) се боят от неговото име и от името българи и вярват, че неговите думи ще се сбъднат. И то така ще стане, защото наказанието на Тангра заради загубване на благочестието е неотвратимо. Вижда се, тези народи, които послушно са се заселили там, където Асъйл е заповядал, живеят и процъфтяват в тези области, а противниците на Урусбаг изчезнали, сякаш не ги е имало. Така по заповед на Асъйл българите-маранги (франки) се заселили в Тулуш (Франция, оттам Тулуза), българите-саксини (сакси) – на река Лаба (Елба), българите-турунгли (тюринги) – на река Бесер (Везер), българите-бавъйрци или хини (баварци) – между Иждар (Дунав) и Хин (Ин), българите-сали (зали) – на десния бряг на Хин, българите-бурджани (бургундци) – в областта Алъйптау (Алпите, Швейцария, Бургундия), българите-англи – на остров Улуг-Бурджан ("Велика България", т.е. Великобритания), българите-аланкубари (лонгобарди) не се спогодили да съжителстват с българите-дулобайци в Карбат (Карпатите) и се заселили в северната част на Алтъйнбаш ("Златни кубета" - Палатин, Италия)... "

Валентин ВЪТОВ

Следва продължение



Свързани новини