Last news in Fakti

25 Ноември, 2021 17:29 3 217 15

Рони Ромеро и Intelligent Music Project ще представят България на Евровизия 2022

  • рони ромеро-
  • intelligent music project-
  • евровизия-
  • евровизия 2022-
  • представяне-
  • участие-
  • бнт-
  • милен врабевски

Учатието на групата е партньорство между БНТ и фондацията на д-р Врабевски

Групата Intelligent Music Project с вокалист Рони Ромеро (от легендарните "Рейнбоу") ще представлява България на песенния конкурс на Евровизия 2022, обяви на пресконференция генералният директор на БНТ Емил Кошлуков.

Участието на бандата на Евровизия 2022 е публично-частно партньорство между БНТ и фондацията на д-р Врабевски. Групата е записала и представила шест песни на телевизията, като една от песните е била избрана за европейския конкурс.

Врабевски и Рони Ромеро издадоха, че тя не е балада, а енергична рок песен, чието послание е "да не учим децата си да живеят в саксия, в клетка", по думите на Милен Врабевски.

На сцената освен Ромеро ще излезе и Стоян Янкулов-Стунджи, който има зад гърба си още две участия в международния конкурс. Освен това с тях ще е и китаристът Бисер Иванов, както и вокалистът Славин Славчев.

Заради рестрикциите, породени от пандемията от COVID-19, Intelligent Music Project няма да могат да излязат в пълния си състав. Боби Косатката няма да може да е на сцената. Допускат се максимум шестима изпълнители по регламент, съобщиха на пресконференцията.

Песента ще бъде представена през декември. Музиката и текстът са на Милен Врабевски. След това групата тръгва на мини турне, което ще мине през пет български града - Благоевград, Пловдив, Търново, Русе и Стара Загора.

"За мен е голяма част да представя България на Евровизия. До някаква степен вече се чувствам българин", заяви волалистът на "Рейнбоу" Ромеро.

Милен Врабевски сподели, че е голямо предизвикателство рок група да участва в конкурс, в който се свири на сингбек (предварително записан инструментал и пеене на живо), какъвто е регламентът на Евровизия.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 нашия

    94 1 Отговор
    а "нашите" политици в този момент водят "Дебати" за културата....кви са тия ,че ще ни представят...тия са толкова далече от българското ,че само външно и непрозрачно финансирани НПО-та могат да ги пробутат да ни предствят...,защото продажници е имало и ще има...от нас зависи да им се противопостави и ги наритаме
  • 2 Bai...

    84 3 Отговор
    Най -добрият музикант сред докторите и най- добрият доктор сред музикантите! Значи- нищо! Както каза Батето за един такъв: Значи ти си един мърльо!

    Коментиран от #6, #12

  • 3 Rock

    1 74 Отговор
    Успех! Рони Ромеро има своя група LORDS OF BLACK- ,, Bound To You,,,, WhatsBecome Of Us,, Невероятен кавър на,, Simphaty,, на Юрая Хип в чест на Джон Лоутън- това са песни от последния албум- 2021 год. Невероятно красив глас.
  • 4 БСП на Бунището

    4 23 Отговор
    Рони Ромеро вече е Наше момче...Ожени се за Румънка и " от където е жената - там е родата" си е все в България....Уникален глас и диапазон,а новия албум на Богове в черно е фантастичен....Пожелавам Първо място на конкурса Евровизия за България и Рони Ромеро...,Хеви метал на всички приятели!!!
  • 5 Корав

    90 3 Отговор
    Браво бе, пак копираме другите! В последната Евровизия италиянците спечелиха с рок и дай сега тази година и ние да излезем с рок група! Няма да достигнем и в топ 10! Евровизия е политическа и миналата година даде наградата заради тежкото положение в Италия!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Другия с коня

    2 89 Отговор
    Гледахме концерта на Рейнбоу в Щутгарт с Ричи Блекмор и вокалист Рони Ромеро....Извънземно,бате...Със сигурност беше 2016 та....Това е Извънземен глас...Рони Ромеро не е в топ 3 - той е Извън всякакви класации....Успех,!!!!Хеви метъл....
  • 8 бандараците

    93 2 Отговор
    кой го пробутва това нищо врабевски цела българия разбра че докторчето е шарлатанин нито е доктор нито е музикант,срамно е при толкова добри български музиканти да ни представят чужденци на евровизия,защо не пратим щурците или фсб а залагаме на куц кон кушлуков нищо не разбира нито от музика нито от телевизия а го оставят да взима важни решения от името на българия рони ромеро е нищо в хеви метъла той реве като магаре и не може да пее а оркестърчето е слабо ще бъде голема излагация за българия

    Коментиран от #9

  • 9 идън

    2 79 Отговор

    До коментар #8 от "бандараците":

    Видно от грамотността ти си доста,, компетентен,,... Вероятно си отраснал на Миланската скалА... и си слушал все токати и фуги....
  • 10 Другия

    78 1 Отговор
    Стунджи и Калин Вельов са политически назначения. Където има далавера и...те са там, наготово. Изместват истинския музикант който се е трудил групата да стигне до това ниво...
  • 11 недоволни

    83 1 Отговор
    смешна е тая реклама на рони ромеро бил вокалист на рейнбоу на евровизията нема да го оценява ричи блекмор жалко е българия да бъде представяна в европа от некакъв си чилиец и от некакъв си самозабравил се и нахален северомакедонец който пере пари в българия -врабевски нито е българин нито е нузикант примъкнал се е от северна македония и се опитва да налага с непочтенни средства каква музика да слушат българите
  • 12 Rock

    1 75 Отговор

    До коментар #2 от "Bai...":

    Нищо не копираме.,,Рокът,, на тази италианска група няма нищо общо с този стил. Дадоха им наградата по същата причина, по която я дадоха на брадатата жена Кончита. Песента е като смокинов лист- гледа се шоуто и други неща.
  • 13 крали марко

    74 0 Отговор
    без конкурс за да нема конкуренция понамирисва тая работа като всички държавни поръчки в българия това е нещо като кушия с един кон явно корупцията освен в икономиката е навлезла и в културата честита демокрация на всички всички толупи дето подскачаха на 10ти ноември
  • 14 питам

    55 0 Отговор
    тоя шушляк с кафевовото костюмче и той ли ще ни представя
  • 15 громиков

    30 0 Отговор
    че берем ядове с лудото докторче