Last news in Fakti

14 Декември, 2021 13:29 1 006 2

Те ще се борят за "Златен глобус"

  • златен глобус-
  • награди-
  • номинирани-
  • актьори-
  • филми-
  • награди златен глобус-
  • холивудската асоциация за чуждестранна преса

Церемонията по раздаването на наградите ще бъде на 9 януари

Те ще се борят за "Златен глобус" - 1
Снимка Архив: ЕРА/БГНЕС

Наградите "Златен глобус" за 2021 г. ще се състоят и номинациите бяха обявени, въпреки споровете и противоречията с Холивудската асоциация за чуждестранна преса (HFPA).

По-рано тази година гласуващите членове на организацията бяха изправени пред бойкот в Холивуд, след като стана ясно, че в комисията няма чернокожи членове, пише в. Independent.

Много студия и известни личности открито критикуваха HFPA, а Том Круз стигна дотам, че върна трите си награди. В крайна сметка NBC отказа да излъчва церемонията, което автоматично означаваше, че изданието за 2022 г. няма да се излъчва по телевизията.

През август организацията обяви реформи в своя устав, както и преразглеждане на процеса на членство в опит да потуши надигналия се гняв. Това да деде резултат и в четвъртък
NBC заяви, че е „окуражена“ от тези актуализации, но не обяви дали ще излъчва церемонията.

Заради разразилата се буря се появиха и спекулативни въпроси за присъствието на някои от тазгодишните номинирани на събитието, което ще се проведе на 9 януари. Също така остава и въпросът как ще се проведе мероприятието.

Независимо от това номинациите за награда "Златен глобус" бяха обявени.

Джесика Частейн, Лейди Гага, Оливия Колман, Никол Кидман и Кристен Стюарт се състезават за награда "Златен глобус", номинирани в категорията за най-добра актриса във филмова драма. Джесика Частейн за играта си в "Очите на Тами Фей", Оливия Колман - за "Непознатата дъщеря", Никол Кидман - за "Да бъдеш Рикардо", Лейди Гага за "Домът на Gucci" и Кристен Стюрт за "Спенсър".

При мъжете за отличието за най-добър актьор са номинирани Махершала Али, Хавиер Бардем, Бенедикт Къмбърбач, Уил Смит и Дензъл Уошингтън. Махершала Али за ролята си в "Лебедова песен", Хавиер Бардем - за "Да бъдеш Рикардо", Бенедикт Къмбърбач - за "Силата на кучето", Уил Смит - за "Методът Уилямс" и Дензъл Уошингтън - за "Трагедията на Макбет".

Продукциите "Белфаст", "CODA: Дете на глухи родители", "Дюн", "Методът Уилямс" и "Силата на кучето" са номинирани за "Златен глобус" в категорията за най-добър филм. С номинации за най-добър филм - комедия или мюзикъл са "Сирано", "Не поглеждай нагоре", "Лакрицова пица" (Licorice Pizza), "Тик, так...Бум!" и "Уестсайдска история".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Раданч Татлъту

    1 2 Отговор
    За съжаление 90+% от това което бълва Холивуд е прокиснала либерална боза.🔯🐷🔯
  • 2 Деян Донков

    1 0 Отговор
    И аз искам да се боря за златен глобус! Много ме бива и участвам във всички филми и сериали и даже в Черешката на тортата.