Last news in Fakti

14 Декември, 2021 15:28 4 898 4

Самоуби се звезда от филми на Алмодовар

  • педро алмодовар-
  • актриса-
  • самоубийство-
  • вероника форке

Испанската актриса Вероника Форке е отнела живота си на 66-годишна възраст

Самоуби се звезда от филми на Алмодовар - 1
Снимка Архив: ЕРА/БГНЕС

Испанската актриса Вероника Форке, изиграла Кика в едноименния филм на Педро Алмодовар, се е самоубила на 66 години, като тялото ѝ е намерено в жилището ѝ в Мадрид, съобщи АФП.

Вероника Форке беше една от най-популярните актриси в испанското кино през 80-те и 90-те години на миналия век. Тя е известна също с ролите си във филмите "Матадор" и "С какво съм заслужила това" на Алмодовар.

"Сбогом Вероника Форке. Работих преди няколко години с нея и ми остана спомен за нежна и одухотворена жена и много добър партньор. Почивай в мир" - написа в Туитър актьорът Антонио Бандерас.

Вероника Форке е дъщеря на режисьора Хосе Мария Форке и на писателката Кармен Васкес-Виго. Тя дебютира в киното под режисурата на баща си през 70-те години на миналия век. Печели четири награди "Гоя" най-високите испански отличия за кино, сред които за най-добра актриса през 1988 г. и 1994 г. Играе също в театъра и телевизията.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вергина

    12 0 Отговор
    Тъжната птица е отлетяла с нея :( да почива в мир.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.