16 Декември, 2021 12:44 3 527 7

Лили Иванова пред публиката в НДК: На вас ви е лесно, но аз се вълнувам!

  • лили иванова-
  • ндк-
  • зала 1-
  • концерт-
  • публика-
  • певица

Зала 1 на НДК е сцена на цели три концерта в три последователни вечери на голямата звезда

Лили Иванова беше посрещната на крака на първия от трите концерта в зала 1 на НДК. За много от почитателите на най-голямото име в българската поп музика това бе дълго чакана среща, отлагана два пъти заради пандемията. Това очакване сякаш се е превърнало в още по-голяма жажда за среща - за това да слушаш само българска музика, представена от само български музиканти, и то на световно ниво.

Перфектен звук и красиво осветление, за които Лили не пропусна да благодари на Антоан Хадад и Ангел Попов, са само детайлите от този 90-минутен спектакъл, изпълнен с "любов до краен предел" (както се пее в една от новите песни "Без контрол").

Лили Иванова е сред малкото наши певци, които на живо умеят да създават уют за своята публика. Затова и публиката иска още и още от нея, а тази жажда е изумителна - защото продължава от 1961 г., когато момичето от Кубрат решава да се премести в София. Вече 60 удивително плътни, ползотворни и лишени от безсмислени ходове години - близо 40 албума, близо 12 000 концерта, близо 1000 песни, все по-близо до сърцата на хората.

"На вас ви в лесно, но аз се вълнувам" са думите на Лили, които най-точно описват цялостната атмосфера и настроение от 14 декември. След като си бил лишен от сцената и свободата да се изразяваш чрез изкуството си, още по-впечатляващо е, когато изглеждаш в перфектна форма, поддържаш тази форма, адекватен си на времето и професията си, развиваш се и поддържаш собствените си високи стандарти.

На концерта Лили Иванова представи 15 песни, чиято подредба бе в своеобразна емоционална градация и разходка през всички години от нейното творчество. В началото бяха четирите песни от новия мини албум "Чуй душата ми", от който, освен "Без контрол", са също "Животът" и "Маската". Последваха го "Ако спра да обичам" - песента за вечното момиче, чието време "в радост изтича" и винаги има просълзени, вечният хит "Искам те", песента с мирис на море "Този свят е жена" и едно наистина "Невероятно" парче, в което Лили показва цялата красота на гласа си.

На "За тебе бях" публиката отново беше на крака и така остана до края, пеейки със своята любимка "Щурче", "Детелини", "Панаири". През последните години няма концерт на Лили без "Присъда" и изпятото с много любов откровение: "Последната ми дума ще е песен".

Финалът на вечерта бе с "Предупреждение" - песен, с която преди време певицата откриваше концертите си. Хитът от едноименния албум излиза през 1980 година.

За музикантите си Лили Иванова отбеляза, че част от тях са до нея "вече 10-15 години, а някои и повече" - както Огнян Енев (пиано, тромпет и саксофон). В бенда са също Ангел Дюлгеров - китари, цигулка и аранжор на цялата програма, Орлин Цветанов - цигулка, Росен Ватев - ударни, и вокалното трио "ЛаТиДа" - беквокали. Изненадата бе басистът Борис Таслев на мястото на Веселин Веселинов-Еко.

Но още по-голямата изненада бяха думите към музикантите ѝ: "Бяхте съвършени". Това бе отговорът на Лили - на продължителните аплодисменти и спонтанните виковете от залата "Лили, супер си" и "Обичаме те".

Освен топлите емоции от страна на публиката, Лили бе дарена и с множество букети, израз на любов и уважение. Огромна кошница с рози и хризантеми в жълто и червено примата получи от президента Румен Радев. Цветни дарове имаше още от Негово Високопреосвещенство Русенски митрополит Наум, проф. д-р Костадин Ангелов, Христо Мутафчиев и Съюза на артистите в България, проф. д-р Борис Богов, Димитър Главчев.

Тази вечер ще се проведе последният от трите концерта на Лили Иванова. Своеобразният триптих поставя кулминационната точка на нейното национално турне, минало през Варна, Пловдив, Бургас, Велико Търново, Шумен и Русе, припомня БТА. Предстои да бъде издаден специален брой на "ЛИК", посветен на Лили Иванова.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Раданч Татлъту

    12 15 Отговор
    Кво та мъчи,бабо Лило?🙉🤡👧🤡🙉
  • 2 Цола Драгойчева

    11 16 Отговор
    Баба Лили, вече явно не чува добре, за туй е турила DJ-ски слушалки..... Аре стига сте ни занимавали с разни соц легенди....
  • 3 истина е

    6 7 Отговор
    Всеки е смъртен!!!

    Коментиран от #4

  • 4 Раданч Татлъту

    11 3 Отговор

    До коментар #3 от "истина е":

    Лила не е!☠☠☠🤡🥳👍
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 всичко е

    5 6 Отговор
    много добре, но нали най близкия и човек и автобиограф Георги Тошев, и заби нож в гърба след концерта и в Пловдив през септември, когато баба Лили пя фалшиво, и той в едно интервю направо си каза, че и е време за заслужен отдих, отделен въпрос е това че баба Лили е т.нар. "слухарка", тоест не може да чете ноти, за което и за права върху песни Митко Щерев дълго време води срещу нея съдебни битки които накрая спечели, и тя призна публично че е истина, така че идва момент когато сам трябва да се оттеглиш и да дадеш път на младежта.
  • 7 Vesuvius

    2 0 Отговор
    Щастлив съм, че отново бях с твоето изкуство!!
    Неземна, божествена!!