26 Януари, 2022 08:56 2 655 2

Ето кои са най-гледаните филми по кината у нас

  • най-гледан-
  • петя на моята петя-
  • по кината-
  • филми

Българският "Петя на моята Петя" е гледан от 7 453 зрители и има приходи 75 177 лева

Създаденият по едноименния разказ на Петя Дубарова "Петя на моята Петя" е най-гледаният филм у нас, сочат обобщените данни от киносалоните.

Паралелната история, развиваща се в настояще и минало и разказваща за поетесата от Бургас и за ученичка в Английската гимназия в същия град, е гледана от 7 453 зрители и има приходи 75 177 лева.



На второ място е "Спайдър-мен: Няма път към дома", който е в началото на топ 10 у нас вече месец и половина. Съвместната дейност между Питър Паркър и Доктор Стрейндж е проследена от 172 885 души и има приходи 1 918 102 лева от билетите им.

Трета позиция е за "Писък", който идва 25 години след първия филм и е пети по ред в темата "убиец с маска на Гоустфейс". Новата мистерия с тайния убиец, разплетена от ветераните Сидни, Гейл и Дюи, е гледана от 14 953 зрители и събра 147 797 лева от билетите им за десет дни в кината.

Втората премиера от миналия уикенд "Улицата на кошмарите" е на четвърто място по зрителски интерес. Психо-трилъра по романа на Уилям Грешъм от 1946 година на Гийермо Дел Торо с Кейт Бланшет, Пол Андерсен, Брадли Купър, Уилям Дефо и Тони Колет в главните роли е видян от 3 047 зрители и има 33 227 лева приходи от тях.

На пето място е българският "Бай Иван: Филмът" на режисьора Николай Павлов. Пътуването на колоритния тандем Иван и Спаска до София за участие в телевизионно шоу е на екраните вече втори месец, като са го гледали 125 290 зрители, донесли 1 123 416 лева приходи.

Шеста позиция е за "Клифърд, голямото червено куче" по книгите на Норман Бридуел. Приключенията на малката Елизабет и триметровия Клифърд от Ню Йорк са гледани от 25 631 зрители, донесли 243 781 лева.

На седмо място е третата премиера от миналия уикенд - анимацията "Горските мечоци: Див свят". Китайския филм за света на животните в развлекателния парк "Див свят" е гледан вече от 2 073 зрители, осигурили приходи от 17 578 лева.

Осма позиция е за "King's Man: Първа мисия", създаден по комикса на Марк Милър и Дейв Гибсън "Тайната служба". Историята за създаването на разузнавателната агенция в далечното време след Първата световна война е вече месец в кината и има 20 690 зрители и 221 912 лева приходи.

Девето място заема анимацията "Ела, изпей 2", продължение на филма от 2016 година. Пътуването на Бъстър Муун до Редшор сити и убеждаването на Клей Калоуей да участва в космическото шоу са на екраните вече са гледани от 43 659 зрители и има приходи от 429 353 лева.

На десета позиция е българският "Останалото е пепел" с Асен Блатечки, Диляна Попова и Нейтън Купър в главните роли. Историята на банкера Атанас Буров, секретарката му Мария и американеца Джордж във времето на преврата от 1944 година е гледана от 8 435 зрители и има 85 249 лева приходи за времето между първата му премиера март миналата година и тази от миналата седмица.

През миналия уикенд в киносалоните са влезли общо 33 248 зрители, като всеки трети зрител е гледал български филм, а миналата година по същото време киносалоните не работеха поради мерките срещу разпространението на COVID-19.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пешо

    1 0 Отговор
    пробвах да гледам и други прехвалени български филми еми не стават явно тези филми се правят за много тясна аудитория а именно екипите които ги снимат и естествено взимат пари за това

    Коментиран от #2

  • 2 Този

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "пешо":

    Ами няма как да стане, хем искаме именит актьорски състав, хем сюжет, хем динамика и всичкото това за филми с бюджет от 2,50. Е няма как да стане. В Америка големите компании като Уърнър Брос, Сони, Дисни, Юниверсъл и останалите работят 95% на загуба и веднъж или два пъти годишно се явява някакво заглавие, което покрива всички загуби, та чак и на печалба излизат. Разберете го, така е навсякъде, трябва да има много плява, че да излезе и нещо смислено!!!