Last news in Fakti

27 Януари, 2022 11:02 2 876 0

Обвиниха в кражба звезда на руското кино

  • олег меншиков-
  • театър-
  • скандал-
  • пиеса-
  • олег дулин

Олег Меншиков прогонил от театър "Ермолаева" автора на спектакъла "Дванадесета нощ" Олег Долин, но постановката остава в афиша

Руският режисьор Олег Долин обвини художествения ръководител на театър „Ермолова“ Олег Меншиков, че е откраднал постановката му „Дванадесета нощ“, пише Lenta.ru.

Долин бил отсранен от работа и било решено представлението да продължи без негово участие.

„Нарушени са всички етични и правни норми. За първи път попадам в подобна ситуация и я смятам за крещящо неприемлива“, казва режисьорът.

Той допълва, че Меншиков е участвал в представлението и е трябвало да играе главната роля в него. Режисьорът нарече ситуацията около продукцията "бандитски захват". И подчертава, че от театъра не му е било платено за работата.

„Представлението, което сега ще се играе в театър „Ермолова“, е мое. Написах сценичната композиция. Цялата музикална партитура на представлението е написана и създадена от мен специално за това произведение. Проведох кастинг, като поканих няколко млади талантливи момчета“, подчертава Долин.

В своя отговор звездата от "Изпепелени от слънцето" и "Сибирският бръснар" Олег Меншиков заявява, че никой не поставя под съмнение участието на режисьора в „Дванадесета нощ“. Според художествения ръководител на театъра на Долин е предложено да направи компромис по въпроса за авторството на пиесата.

Меншиков казва още, че театърът търпи загуби от около 32 милиона рубли, така че не обмисля отмяната на продукцията, в която участват актьори като Антон Лапенко, Александър Петров, Александра Бортич, Стася Милославская. Той добавя, че ако е искал да открадне нечия работа, щял да „открадне нещо по-талантливо“.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА