Last news in Fakti

16 Февруари, 2022 10:34 766 0

24 филма ще се състезават за наградата „Златен ритон“

  • златен ритон-
  • филмов фестивал-
  • българското документално и анимационно кино

На откриването ще бъде прожектиран филм на Адела Пеева, с което ще се почете 75-годишният ѝ юбилей

На започващия в четвъртък 26-и фестивал на българското документално и анимационно кино „Златен ритон“, който по изключение ще се проведе в Дома на киното в София, а не както обикновено в Пловдив, ще бъдат представени 30 нови български филма. В конкурсната програма ще участват 16 документални и 8 анимационни заглавия, произведени след предишното издание на фестивала през декември 2020 г.

На откриването ще бъде прожектиран филмът на Адела Пеева „Развод по албански“ /2007/, с което ще се почете 75-годишният ѝ юбилей и 50 години творческа дейност.

Адела Пеева е и председател на журито, което включва още кинокритичката Ирина Иванова и аниматора Явор Калъчев.

Фестивалът „Златен ритон“ се открива в четвъртък, 17 февруари 2022 г. от 19.00 часа в Дома на киното.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА