10 Май, 2022 13:15 1 080 1

Ето кои са големите победители на телевизионните награди БАФТА

  • бафта-
  • победители-
  • великобритания-
  • награди

Били Конъли беше удостоен с почетно членство на БАФТА - най-високото отличие, присъждано от Британската академия за кино и телевизия

Ето кои са големите победители на телевизионните награди БАФТА - 1
Снимка: БГНЕС

Актьорите Джоди Комър, Шон Бийн и Матю Макфейдън са сред тазгодишните победители на състоялата се в Лондон в присъствен формат церемония за телевизионните награди БАФТА, предаде Ройтерс.

Шон Бийн беше отличен в категорията за най-добър актьор за изпълнението си в затворническата драма "Време", която спечели приза и за най-добър минисериал.

Джоди Комър, която се прочу с ролята си в "Убивайки Ийв", получи наградата за най-добра актриса за "Помощ" - телевизионна драма, чието действие се развива в дом за стари хора по време на коронавирусната пандемия. За изпълнението си в същия сериал Кати Тайсън беше отличена като най-добра актриса в поддържаща роля.

Наградата за най-добър актьор в поддържаща роля отиде при Матю Макфейдън за "Наследници".

За най-добра телевизионна драма беше обявена историята за съзряване "В моята кожа". Отличието в международната категория беше присъдено на минисериала "Подземната железница" - адаптация на отличения с "Пулицър" роман на американският писател Колсън Уайтхед.

Комикът и актьор ветеран Били Конъли беше удостоен с почетно членство на БАФТА - най-високото отличие, присъждано от Британската академия за кино и телевизия.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аз съм

    2 0 Отговор
    Шон Бийн ми е любимец!