Last news in Fakti

4 Юни, 2022 16:29 3 699 2

На 76 си отиде майстор на легендарни обложки на рок албуми

  • кен кели-
  • художник-
  • албуми-
  • пок-
  • музика

Художникът Кен Кели създаде емблематични обложки на грамофонни плочи за KISS, Rainbow, Manowar

Американският художник Кен Кели почина на 76-годишна възраст. Кели създаде емблематични обложки на грамофонни плочи за KISS, Rainbow, Manowar, и последно за албума на Eternal Champion от 2020 г. "Ravening Iron".

Кели създаде за KISS обложките на Destroyer и Love Gun, Rainbow’s Rising за Rainbow, няколко албума на Manowar и записа на Ace Frehley’s Space Invader.

В интервю от 2016 г. Кели обсъжда сътрудничеството с Rainbow: „Беше трудна корица, беше уникална корица, но трябва да отдам заслугата на Ричи Блекмор. Знаеше точно какво иска. И така, когато влязох в офиса му и след като се поздравихме, седнахме и започнахме да говорим за картината, вярвам, че идваше от една от песните – действителното протягане на ръката към дъгата. По това време бях затрупан с работа от KISS, така че бях много подготвен, когато от Rainbow се обадиха и след това влязох в офиса им и те продиктуваха корицата.

„Напуснах офиса с пълна картина в главата си, просто трябваше да се прибера вкъщи и да използвам дисциплините, които ни преподават като художници, и да правя това, което Ричи каза. Това и направих. Това беше шедьовър. Ричи и до днес знае това, което иска. Той все още знае какво прави. Бих искал да кажа, че съм създал всичко и всичко е моя идея, но това просто не е вярно."

На 76 си отиде майстор на легендарни обложки на рок албуми
На 76 си отиде майстор на легендарни обложки на рок албуми
На 76 си отиде майстор на легендарни обложки на рок албуми


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    9 3 Отговор
    МИР на ДУШАТА му
  • 2 Идън

    6 0 Отговор
    Обложката на втория албум на Рейнбоу е по песента от първия албум с Дио-,,Catch The Rainbow,,. Светла му памет на художника,нарисувал обложката с шедьоврите,, A Light In THe Black,, и,, Stargazer,,(Звездоброец)