Last news in Fakti

28 Юни, 2022 11:32 2 136 0

"Елвис" задмина "Топ Гън: Маверик" в Северна Америка

  • елвис-
  • елвис пресли-
  • бокс офис-
  • класация-
  • приходи-
  • кино-
  • топ гън: маверик

Междувременно стана ясно, че "Топ Гън: Маверик" надмина 1 милиард долара в бокс-офиса

"Елвис" задмина "Топ Гън: Маверик" в Северна Америка - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Филмът "Елвис" застана на челното място по приходи за изминалата седмица в бокс-офис класацията на Северна Америка, сочат обобщените данни за реализираните приходи от неделния ден, цитирани от БТА и Асошиейтед прес.

Постъпленията от продукцията за Краля на рока възлизат на 31,1 милиона щатски долара, показват финалните изчисления на "Уорнър брос".

"Топ Гън: Маверик" пък е донесъл на "Парамаунт пикчърс" приходи от 29,6 милиона щатски долара, сочат крайните данни на студиото.

Първоначално беше съобщено, че двата филма са донесли по 30,5 милиона щатски долара от продадени билети през уикенда в САЩ и Канада. Така те се конкурираха за първото място в северноамериканския бокс-офис, което наложи да бъдат обобщени финансовите резултати от неделя, за да се определи най-печелившата продукцията.

И "Елвис", и "Топ Гън: Маверик" се представиха добре, отбелязва Асошиейтед прес.

Биографичният филм на режисьора Баз Лурман за Краля на рока дебютира над очакванията, като върна в салоните доста от по-възрастните киномани - сегмент от публиката, който бавно се завръщаше по време на коронавирусната пандемия.

Продължението на "Топ Гън" с участието на Том Круз задържа интереса на зрителите вече пет седмици. От излизането си в киносалоните продукцията реализира приходи от около един милиард щатски долара в световен мащаб, като от тях 520 милиона щатски долара са от продажба на билети в Северна Америка.

Третата позиция в бокс-офис класацията на Северна Америка е за "Джурасик свят: Господство" с постъпления в размер на 26,4 милиона щатски долара. След него се нарежда "Черният телефон" с 23,3 милиона щатски долара от продадени билети в киносалоните в САЩ и Канада. Пети е "Баз Светлинна година на "Дисни" със 17,7 милиона щатски долара.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА