Last news in Fakti

1 Юли, 2013 18:16 4 694 0

Мюзикъл и за "Чарли и шоколадовата фабрика"

  • лондон-
  • чарли и шоколадовата фабрика-
  • мюзикъл
Мюзикъл и за "Чарли и шоколадовата фабрика" - 1
Снимка: London Time

В Лондон се състоя премиерата на мюзикъла "Чарли и шоколадовата фабрика". Мюзикълът остави без дъх ентусиазираните зрители, а получи множество положителни отзиви по време на премиерата си, пишат британските културни издания.

Спектакълът беше приет много добре от публиката в кралския театър "Друри Лейн" и получи ласкави отзиви от критиката.

Режисьор на продукцията е носителят на "Оскар" Сам Мендес.

Сценаристът Дейвид Крейг адаптира книгата на Роалд Дал за бедното момче с богато въображение Чарли Бъкет, което намира златен билет и получава правото да разгледа шоколадовата фабрика на Уили Уонка заедно с още няколко деца.

В ролята на Уили Уонка е един от най-популярните британски актьори, участващи в мюзикъли Дъглас Ходж. Спектакълът е с нови песни от Марк Шейман и Скот Уитман. Екстравагантните декори и костюми, които въвеждат зрителите в чудния свят на Уили Уонка са дело на Марк Томпсън, пише АП.

Томпсън сякаш е използвал вълшебна торба с трикове и феновете на книгата ще имат възможност за най-невероятни полети на фантазията, които мюзикълът ще им представи – от шоколадовия водопад на завода до големият стъклен асансьор на Уонка и невероятните Умпа Лумпи.

Коментари като цяло са положителни, като критиците в "Гардиън", "Индипендънт" и ежедневниците „Мирър“ и списание „Тайм“ присъждат на "Чарли" между четири и пет звезди.

"Много по-нервен съм с театъра, отколкото с филмите, защото винаги има риск шоуто да се обърка и през цялото време си под напрежение. Искаш да се получи великолепен спектакъл, хората да се чувстват добре, всичко да е наред", сподели режисьорът Сам Мендес. Той добави, че е трябвало да изчака цели 25 години, за да получи правата на "Чарли и шоколадовата фабрика". Едва сега той сбъдва мечтата си да разкаже тази прекрасна човешка история.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА