Last news in Fakti

23 Август, 2022 15:00 815 0

Златни песни от няколко века звучат в изпълнение на вокален състав „Славяни“

  • софийска филхармония-
  • концерт-
  • квадрат 500-
  • вокален състав „славяни“

На 28 август в атриума на Квадрат 500 вокален състав „Славяни“ ще представи най-обичаните творби на вокалното изкуство

Златни песни от няколко века звучат в изпълнение на вокален състав „Славяни“ - 1
Снимка: Софийска филхармония

На 28 август в атриума на Квадрат 500 вокален състав „Славяни“ ще представи някои от най-обичаните творби на вокалното изкуство. Публиката ще има удоволствието да се наслади на шедьоври от няколко века, сред които монодии, обработки на народни песни, емблематични песни от Брамс, Чайковски, Георги Златев-Черкин, както и съвременни творби от филми, мюзикъли и поп културата.
Мъжкият вокален състав, създаден през 2017 г., включва изявени солисти от Националния филхармоничен хор. Концертите им се посрещат винаги с огромно удоволствие от широката публика. А красивото пространство на Националната галерия обещава концертът да се превърне в истински празник на изкуството.



Концертът е част от летния сезон на Софийската филхармония „Споделете музиката“ и е подкрепен от Столична община – Календар на културните събития.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА