Last news in Fakti

28 Септември, 2022 13:15 778 0

Продадоха за над 200 000 британски лири ръкопис на Дейвид Боуи

  • дейвид бауи-
  • текст-
  • хит-
  • starman

Документът е изложен на ретроспективна изложба в музея "Виктория и Албърт" през 2013 г., посветена на Дейвид Боуи

Продадоха за над 200 000 британски лири ръкопис на Дейвид Боуи - 1
Снимка: Shutterstock

Текстът на хита на Дейвид Боуи "Starman" от 1972 г., написан на ръка от певеца, беше продаден на търг за 203 500 британски лири (почти 227 000 евро), съобщи АФП, предаде БТА.

Песента, включена в изключително успешния албум на Боуи "Ziggy Stardust", е за "Звездния човек, който чака на небето" и иска да се срещне с хора. Продаденият в Лондон ръкопис беше с начална цена 40 000 лири (около 44 600 евро). Той е написан със синьо мастило на лист хартия на квадратчета, формат А4. Виждат се корекциите, които Боуи е направил, и правописните грешки, които е поправил.

Документът е изложен на ретроспективна изложба в музея "Виктория и Албърт" през 2013 г., посветена на Дейвид Боуи, който почина през януари 2016 г. на 69-годишна възраст.

Купувачът е частен колекционер, чиято самоличност не се разкрива.

На търга "Дейвид Боуи и глем рок" на аукционна къща "Омега окшънс", специализирана в продажби на музикални произведения, са предложени също плакати и винилови плочи.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА