9 Ноември, 2022 14:32 1 749 5

Синът на Кончаловски ще снима филм за Донбас

  • егор кончаловски-
  • филм-
  • донбас-
  • донецка народна република

За пристигането на Егор Кончаловски в Донбас съобщи ръководителят на самообявилата се Донецка народна република Денис Пушилин

Синът на Кончаловски ще снима филм за Донбас - 1
Снимка: Shutterstock

Режисьорът Егор Кончаловски – син на именития кинематографист Андрей Кончаловски, ще снима документален филм за Донбас, предава в. Сега.

Заедно с продуцента Юрий Душин той вече е пристигнал в Донецк, съобщи в своя канал в социалната мрежа Telegram ръководителят на самообявилата се Донецка народна република Денис Пушилин. „Те се готвят да снимат документален филм за Донбас и неговите защитници. Полезно дело", пише Пушилин, като благодари на гостите за визитата и обещава да присъства на премиерата, когато филмът бъде готов.

Самият Кончаловски отбелязва, че животът в Донецк много се различава от този в Москва. По думите му в града има съвсем различна „степен на човешко взаимодействие“.

Егор Кончаловски е роден на 15 януари 1966 г. в руско-казахското семейство на режисьора Андрей Кончаловски (по баща Михалков) и актрисата Наталия Аринбасарова. Когато той е 3-годишен, баща му се развежда с майка му, жени за французойката Вивиан Годе и заминава за посока Париж. Въпреки този труден старт, по-късно Егор си сътрудничи в киното с именития си баща - той е работил като асистент-режисьор във филмите от холивудския му период „Танго и Кеш“ и „Хоумър и Еди“.

През 1994 г. се дипломира като магистър по история на изкуствата в Кеймбридж, специалист по творчеството на Дюрер и Рембранд. Пътят му в кинорежисурата започва през 1999-а с „Отшелникът“, през 2002 г. нашумява с „Антикилър“, в който участва и като актьор. Тази година излезе семейната му комедия „Баща ми е вожд“ за капитан далечно плаване, завърнал се в родината като вожд на африканско племе.

Политическите възгледи на Кончаловски-младши са близки до тези на неговия чичо - Никита Михалков. Той критикува западните държави, че са поели по „пътя на сатанизма“ и се изказва в подкрепа на анексията на Крим през 2014-а и руското нахлуване в Украйна, като дори предлага цялата територия на съседната държава да бъде завзета.

По-рано Пушилин беше разказал, че режисьорът, актьор и представител на Министерството на външните работи на Русия, отговарящ за хуманитарните връзки със САЩ Стивън Сегал ще заснеме филм за Донбас. Тогава той сподели, че с помощта на своя нов филм Сегал има намерение да промени представите за случващото се в региона. През август бяха публикувани кадри от въпросната бъдеща лента. За целта на снимките американецът с руски корени, а напоследък и с руски паспорт, посети руините на следствения изолатор в Еленовка на територията на ДНР, където бяха държани украински военнопленници.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Емил

    2 4 Отговор
    Трябва да побързат! Скоро Украйна ще си го върне!
  • 2 ВТОРИЯ. ИДИОТ

    2 2 Отговор
    ОТ КОНЧАЛОВИТЕ И. ТОЙ КИНАДЖИЯ
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Партия "Възраждане"

    1 0 Отговор
    Cъветски наследствени таланти. И що си не учите в МХАТ ми ходите на запад? У нас са същите - родители режисьори и актьори, децата също, после внуците и т.н. Съветско "изкуство", няма друго.
  • 5 един от стадото

    1 0 Отговор
    Сибирския бръснар- някой гледал ли го е. Стана въпрос за чичото на Андрей, Никита Михалков. Многопластови семейства, многопластови творби. Можеш да кажеш нещо право в очите, но ще изглежда като репортаж или военна сводка. Можеш да го кажеш и като творец, наистина многопластово

    извинявам се за повторението, но това е думата
    малцина го умеят