Last news in Fakti

11 Ноември, 2022 11:32 1 346 0

Художничката Мишел Вълчева открива самостоятелна изложба “Аз същата”

  • изложба-
  • “аз същата”-
  • художничка-
  • мишел атанасова вълчева-
  • боди арт -
  • пърформанс на живо

На 12 ноември (събота) 2022 в 18:30ч в Yoga District “ SHAZAM” - бул.Черни връх 25А се открива самостоятелната изложба “Аз същата” на художничката Мишел Атанасова Вълчева

Художничката Мишел Вълчева открива самостоятелна изложба “Аз същата” - 1
Снимка: Мишел Вълчева/личен архив

На 12 ноември (събота) 2022 в 18:30ч в Yoga District “ SHAZAM” - бул.Черни връх 25А се открива самостоятелната изложба “Аз същата” на художничката Мишел Атанасова Вълчева.

Зрителите ще се срещнат за първи път с експресионистичните абстракции на Мишел и ще бъдат изправени пред изображения, провокиращи реакция със своето богатство на цветове, емоции, пластичност и възможност за собствена интерпретация. Преобладаващо топлите цветове и релефна техника подсказват за авторския позитивизъм и оптимистичното отношение към живота.

Ярки и магнетични, картините на Мишел Вълчева задават премълчавани въпроси и споделят забравени отговори за вечния човешки кръстопът между илюзия и реалност в смисъла на живота. Съкровени и провокативни, платната на художничката са искрена изповед за нейните лични търсения във възможно най- далечното пътуване - това към себе си. Разказаните в картините сюжети превръщат зрителя в съзерцател, а съзерцателя в герой на мистичния свят, роден от красивите видения на Мишел Вълчева.

Тя избира да представи творбите си именно в Yoga District Shazam, заради духовната и енергийна насоченост на картините си, като по този начин още повече ще се подсили тяхното въздействие. Самата обстановка предразполага зрителят да се отпусне и по този начин напълно да се слее и усети вибрацията на цветовете и образите на картините и да ги възприеме.

По време на събитието, художничката ще направи и уникален Боди арт пърформанс на живо.

За автора

Мишел Вълчева е родена в гр. Пловдив , учи в Пловдивската художествена гимназия. През 2011 г. Мишел завършва Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в град Пловдив, специалност „Графичен дизайн и фотография”. 2015 - 2017 учи в НХА – град София, магистратура специалност „Фотография „

Дебютира с първата си самостоятелна изложба с живописни творби под общото заглавие „Цветовете на моята душа”, като едновременно с това прожектира своите боди арт творби и демонстрира на живо рисуването върху тяло.
На 2 април 2013 г. в Галерията за Модерно Изкуство / ул.“Оборище“№10, гр. София / младата художничка Мишел Вълчева, представя пред отбрана публика самостоятелна изложба наречена „Трансформация“, която включва 33 живописни платна.
Самостоятелна изложба :
22.04.2019 - самостоятелна изложба “Signa art gallery” , Пловдив
24.09.2019 - самостоятелна изложба “Mishel art gallery”, София
Има много международни участия в групови изложби по света в страни като Египет, Лондон, Косово, Албания, Тирана.

Мишел Вълчева е била идеолог, собственик и галерист на динамичното пространство „MISHEL ART GALLERY“ , което се превърна в притегателен център за изложби и най-различни проекти съчетаващи изкуства и култура в София.

Мишел е интересен и провокативен артист, една от малкото известни и със своето бодиарт изкуство, с което се занимава вече 12 години. Участвала е в многоженство състезания по цял свят - Италия, Германия, Сърбия, Франция, Австрия, Великобритания. Печели втора награда във Франция през 2016 г. и втора награда в Белград, Сърбия през 2014 г. в категория фейспеинтинг.

Участвала е два пъти на Световно първенство в Австрия (WBF - World Bodypainting Festival).

Работила е с фирми като Philip Morris, National Geographic, Deichmann, Hell energy drink, Peugeot, Katarzyna estate и др. Организирала е много бодиарт пърформанси в България. Автор и създател е на нов тип метод за релаксация: SENSUAL BODY ART THERAPY - “Достигане на релакс чрез рисуване върху тяло”, който създава през 2010 г.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА