Last news in Fakti

9 Декември, 2022 08:53 990 4

След продължително заболяване почина барабанистът на The Stranglers

  • джет блек-
  • the stranglers-
  • почина

На 84-годишна възраст си отиде Джет Блек

84-годишният Джет Блек, чието истинско име е Брайън Джон Дъфи, e починал на 6 декември след продължително заболяване. Това съобщи източник от обкръжението му.

Отбелязва се, че напоследък музикантът е живял в селска къща в Северен Уелс със семейството и приятелите си, тъй като здравословното му състояние се влошавало.

Барабанистът участва в концертите на групата до 2015 г., след което спира да се изявява на сцената поради респираторни проблеми.

Джет Блек е един от основателите на The Stranglers през 1974 г. Той идва в света на рок музиката от бизнеса - в началото на 70-те години бъдещият музикант създава една от първите частни пивоварни във Великобритания.

Освен това притежаваше магазин за сладолед. The Stranglers, известни с характерното си чувство за "черен хумор", се смятат за едни от основоположниците на пост-пънка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    2 1 Отговор
    Бог да го прости, почивай в мир‼️
  • 2 Снежко ☻️

    2 0 Отговор
    Тоя пък кой ли е??? 🤣🤣🤣
  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 1 Отговор
    ПОКЛН

    Коментиран от #4

  • 4 Атила

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Ти пък веднага като има нещо за умрели и веднага почваш с опелото и благодарностите.