Last news in Fakti

13 Декември, 2022 10:30 2 467 15

Руската анимация "Лешникотрошачката и вълшебната флейта" с най-много зрители у нас

  • българия-
  • руска анимация-
  • лешникотрошачката и вълшебната флейта -
  • зрители

Руската анимация на "Лешникотрошачката и вълшебната флейта" е най-гледаният филм у нас след миналия уикенд, сочат обобщените данни от киносалоните

Руската анимация "Лешникотрошачката и вълшебната флейта" с най-много зрители у нас - 1
Снимка: EVENT

Руската анимация "Лешникотрошачката и вълшебната флейта" е най-гледаният филм у нас след миналия уикенд, сочат обобщените данни от киносалоните.

Приключенията на Мари, овцата Къдравка и щраусът Червен клюн заедно с омагьосания принц Георг са проследени от вече 8 530 зрители и имат 84 552 лева приходи от билети.
На второ място е криминалният екшън "Брутална нощ". Историята, в която Дядо Коледа се намесва по желание на малко момиче в спасяването на семейството ѝ по време на добре планиран обир за милиони долари, е с вече 15 575 зрители и 192 949 лева приходи за десетте дни у нас.
Трета позиция е за друга анимация - "Чуден свят". Пътуването на семейство Клейдс в непознатото, където се сблъскват с удивителен подземен свят, е вече трета седмица в кината, където са го гледали 23 202 зрители и има 246 240 лева приходи от билети.


На четвърто място е "Черната пантера: Уаканда завинаги", продължение на филма "Черната пантера" от 2018 г. Спасяването на кралство Уаканда е вече пета седмица в кината и има 69 365 зрители и 946 809 лева приходи.
Пети по ред сред най-гледаните филми у нас е трилърът "Менюто". Забъркването на отбран кръг от заплатили висока цена за вечеря с ексцентричен шеф-готвач, който организира огнена вечеря на остров, е от месец в кината и има 20 433 зрители и 243 519 лева приходи.


Анимацията "Крокодилът Лайл" е на шеста позиция след месец и половина по екраните. Как семейство Прим се запознава с обитателя на тавана на новият им дом в Ню Йорк са видели вече 30 216 зрители, а парите от билетите им са 326 170 лв.
На седмо място е още една анимация - "Мармадюк", създадена по комикса от 1976 г. Превъзпитанието на немския дог, за да участва в киноложко състезание, е по екраните вече шест седмици и има 35 269 зрители и 366 864 лева приходи.
Осма позиция е за българския "Голата истина за група "Жигули", който година и осем месеца след премиерата си отново се завръща сред първите в топ 10. Филмът на Виктор Божинов е с вече 155 687 зрители и има 1 415 297 лева приходи.
На девето място е втората премиера за миналият уикенд - "Нейната дума" - по едноименната книга на журналистките Джоди Кантор и Мегън Туи. Разчупването на мълчанието и зараждането на движението "#MeToo" е проследено от 853 зрители и с 10 638 лв. приходи.


Черната комедия "Наследството" е на десето място. Състезанието между сестрите Мейси и Савана и техните роднини за наследството на умиращата им леля Хилда е гледано от 5 743 зрители и има 67 222 лева приходи за трите седмици в кината.
Извън първите десет са две от четирите премиери през миналия уикенд. Френската комедия "Лъжецът" с главен герой Жером има 190 зрители и 1 442 лева приходи. Семейната драма "Безкрайността" с Пенелопе Крус в главната роля за терзанията на младо семейство през 70-те години е със 138 зрители и 1 273 лева приходи.
Миналия уикенд в кината филми са гледали 31 329 зрители. Миналата година по същото време броят им е бил 51 034 души.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 рони

    5 4 Отговор
    Не знам за Лешникотрошачката,ама комбайна ,вършачка ги бие отсекъде.
  • 2 Иван С

    11 0 Отговор
    Ужас! Ма как руски бе? Срамота, как няма да е путинотрошачката примерно.
  • 3 ТОМ И ДЖЕРИ ОТ ДЖАКАРТА

    1 21 Отговор
    .....само две „културни шедьоври” имат РУ.те...ну,погоди......и дует тату.....👍

    Коментиран от #7, #9, #11

  • 4 Софиянец

    24 3 Отговор
    Браво на руснаците!

    Фапистката западна цензура не е успяла да забрани това!
  • 5 стоян георгиев

    29 1 Отговор
    Класика! А не някакво западно лгбт извращение!
  • 6 БЪЛГАРИЯ

    24 0 Отговор
    Христо Иванов чете това и хруска зъби примесени с пяна от яд! аххаха
  • 7 ААААА И.....ПЕСЕНТА...

    4 6 Отговор

    До коментар #3 от "ТОМ И ДЖЕРИ ОТ ДЖАКАРТА":

    ....."земля в илюминатоpe"😀...
  • 8 АХА

    17 0 Отговор
    Сериозно? Това не е ли политически некоректно?
  • 9 Гаглей

    2 5 Отговор

    До коментар #3 от "ТОМ И ДЖЕРИ ОТ ДЖАКАРТА":

    То цялта Параша е една голяма анимация, с много зрители у нас хахахахха
  • 10 Брюкселската зелка

    10 1 Отговор
    На бас, че ни един ДБраст не е гледал руската анимация, не е чел руски класици, даже никва литература не е чел
  • 11 Брюкселската зелка

    8 0 Отговор

    До коментар #3 от "ТОМ И ДЖЕРИ ОТ ДЖАКАРТА":

    Не се аби, с един порядък са над краварските в литературата, музиката и изобразителното изкуство. Това, че дбилите са вижвали само анимационни филмчета е друг въпрос
  • 12 Минка Свирката

    3 1 Отговор
    Вълшебната флейта ми е любима!
  • 13 Жълто джудже

    0 4 Отговор
    В Русия тази версия на лешникотрошачката не се издигна над тридесетата позиция.
  • 14 Путлерез ханъм

    0 5 Отговор
    Когато се видим интимно с Ердослав винаги гледаме съветска анимация! Но посегна ли му към дюкяна, "Лешникотрошачката" не бива да е на екрана!
  • 15 Аз съм

    6 0 Отговор
    Стига де не го казвайте че сега ще го спрат за скрита пропаганда на Путин. Вече някъде махат Маша и мечока.