Last news in Fakti

9 Януари, 2023 12:07 1 096 2

Почина писателят Ръсел Банкс

  • ръсел банкс-
  • почина-
  • писател

Той е автор на романите „Сътресение“ (1989 г.) и „Сладкото отвъдно“ (1991 г.)

На 82-годишна възраст почина известният американски писател и носител на много награди Ръсел Банкс, предаде Associated Press, цитирана от БТА.

Той е автор на романите „Сътресение“ (1989 г.) и „Сладкото отвъдно“ (1991 г.), пресъздаващи живота в земеделските общности в Североизтока на САЩ и мечтите и паденията на всички техни жители, от обикновените работници до радикалния аболюционист Джон Браун.

Банкс, който беше удостоен с титлата почетен професор на Университета "Принстън", е починал вчера в северната част на щата Ню Йорк, съобщи пред АП неговият издател Дан Халпърн. По думите му, Банкс се е лекувал от рак.

Роден в Нютон, щата Масачузетс, и израснал в Масачузетс и Ню Хемпшир, Банкс се смята за наследник на литературната традиция на писатели от 19-ти век като Натаниъл Хоторн и Уолт Уитман. Син на водопроводчик, Банкс често пише за представителите на работническата класа и за онези, които са изгубили живота си, опитвайки се да се избавят от бедността.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 По-скоро

    2 0 Отговор
    е световно неизвестен американски писател...
  • 2 Мнение

    2 0 Отговор
    Този пък кой е? И си е поживял човека. Мир на праха му! А българите не могат да достигнат пенсионна възраст!