Last news in Fakti

14 Януари, 2023 08:39 1 488 8

Инфлацията удари цените на билетите за културно-исторически обекти у нас

  • културно-исторически обекти-
  • билети-
  • цени

От началото на годината цената на входния билет за Архитектурно-парковия комплекс „Двореца” в Балчик се увеличи повече от два пъти – от 7 на 15 лв

Инфлацията удари цените на билетите за културно-исторически обекти у нас - 1

Инфлацията удари и културно-историческите обекти у нас. От началото на годината цената на входния билет за Архитектурно-парковия комплекс „Двореца” в Балчик се увеличи повече от два пъти – от 7 на 15 лв.

От управата на обекта споделят, че само разходите за електроенергия са скочили с 300%, а това неминуемо принуждава ръководството на културния център да вдигне входната такса. Казват, че с години са задържали увеличението, но сега то вече наистина се налага, съобщи Нова ТВ.

Предвиждат се гъвкави цени за пенсионери и семейства. Родителите, независимо от броя на децата, с които посещават „Двореца”, ще заплащат общ билет на стойност 22 лв. Пенсионерите и децата пък ще дължат по 3 лв.

Входът в Ботаническата градина също е 15 лв., и то още отпреди ръста на инфлацията и избухването на войната в Украйна.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гейчо

    11 8 Отговор
    То пък некой се засилил да гледа стари сгради и камънаци

    Коментиран от #8

  • 2 АЛФА КЕНТАВЪР

    16 1 Отговор
    КУЛТУРА отдава НЯМА а ЦЕНИТЕ са БЕЗОБРАЗНО големи
  • 3 Чудо големо..

    12 0 Отговор
    Отдавна сме казали бай-бай на "патриотизма" и всяка коза на свой крак виси..
  • 4 Калпазанин

    4 0 Отговор
    Вчера нямаше днеска има има, а сега де а аз си мислех че само в Турция Русия Иран Венецуела и от сутринта в Аржентина имало
  • 5 Тото 1 и Тото 2

    5 2 Отговор
    Не бойте се. Това явно не важи за Бойко и Шайката му. Те определено не ходят на такива културни мероприятия. Че даже и им личи. Карай........
  • 6 Алчността няма граници

    19 0 Отговор
    Не сме чули разходте им да са се увеличили двойно...! Не сме чули и заплатите на служителите да са се увеличили двойно....! Що билета е увелипен двойно......? Няма кой да питате.... Ето това е спекула и липса на контрол
  • 7 пффф

    16 0 Отговор
    Преди две години заведох дъщеря ми която беше тогава в 4 клас и искаше да разгледа ботаническата градина. Оказа се обаче, че не може да разгледаме само ботаническата градина а първо трябва да си платим билета за архитектурния комплекс и чак след това да платим втори билет за ботаническата.Бяха сложили и един пазвантин на "Делта гард" който не пускаше никой да слезе по улицата към градината ако нямаше купен билет за архитектурния комплекс се едно им е бащиния.Хората масово се обръщаха и си тръгваха.А сега реват че нямат приходи.
  • 8 Антъни

    0 4 Отговор

    До коментар #1 от "Гейчо":

    До сега не съм платил и стотинка да гледам някакви порутеняци или разкопки. В Кюстендил има от време оно некви разкопки и никой не знае какви са. Само боклука си изхвърлят там кюстендилци.