Last news in Fakti

19 Януари, 2023 10:58 1 544 3

"Ничия земя" на Александър Морфов на сцена в Букурещ

  • александър морфов-
  • режисьор-
  • постановка-
  • румъния-
  • ничия земя-
  • букурещ-
  • театър

Журналисти от Евронюз Румъния са били специални гости на сцената на театъра

"Ничия земя" на Александър Морфов на сцена в Букурещ - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Постановката “Ничия земя”, режисирана от Александър Морфов, се игра тази вечер за пореден път на сцената на Националния театър “Йон Лука Караджале” в Букурещ, предава БТА.

“Въпреки че на първо четене изглежда като пиеса за конфликта в бивша Югославия, „Ничия земя“ всъщност е сатира за войната в цял свят и за пресата, която търси единствено сензацията. Тази черна комедия напомня на известния роман „Параграф 22“, отбелязват от театъра и припомнят, че екранизацията на текста получава „Оскар“ в категорията „най-добър чуждестранен филм“ през 2001 г.

В спектакъла през изминалата вечер е имало две изненади за публиката, предава кореспондент на агенцията. На сцената, редом с актьорите -"войници" и „журналистите от първа линия“, за няколко минути беше истински снимачен екип от Евронюз Румъния. Част от масовката журналисти беше и официалният фотограф на театъра Флорин Гиока. Музиката в спектакъла е избрана от самия Александър Морфов.

“Това не е първата постановка, режисирана от него, която се играе на сцената на Националния театър в Букурещ. “Посещението на старата дама” (2011), “Бурята” (2014), “Венецианският търговец” (2019) пожънаха огромен успех. Румънската публика цени Морфов”, каза пред БТА артистичният консултант на театъра Йонуц Корпачи.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 жжжжжж

    2 9 Отговор
    морфов се е заканил да надпише и вратите в румъния.това е част от спектакъла.

    Коментиран от #2

  • 2 буболина

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "жжжжжж":

    И за какво му е да пише по вратите в Румъния? Съмнявам се друг национален театър да е напълнил администрацията си с политически колорадски бръмбари, както се случва тук. Там е канен, търсен и уважаван заради способностите си и труда си. Тъжно и жалко е да видиш как талантлив човек като него е ценен навсякъде другаде освен в родината си.
  • 3 Жалко

    2 0 Отговор
    Никой не е пророк в собствената си родина. Талантът не може да го затвориш в рамки. Талантливите, кадърните хора трудно се управляват от посредствени хора. Не обичат да слушкат и да си затварят очите.