Last news in Fakti

23 Януари, 2023 11:15 1 569 11

Легендарният китарист Стив Вай ще свири в България през април

  • стив вай-
  • китарист-
  • концерт-
  • българия

На концерта за първи път ще видим и чуем китарата Hydra

Легендарният китарист Стив Вай ще свири в България през април - 1
Снимка: БГНЕС

Легендарният китарист Стив Вай включи България в предстоящото си европейско турне „Inviolate Tour”. Виртуозът и неговата група ще свирят в София на 25 април 2023 г. (вторник) в зала 3 на НДК.

Днес Стив Вай и неговият екип анонсираха европейското си турне , което ще започне на 24 март в Лисабон, Португалия и ще завърши на 7 май в Хелзинки, Финландия, пише offnews.bg. Турнето ще премине през Испания, Италия, Германия, Унгария, Хърватия, Словакия, Сърбия, България, Турция, Гърция, Румъния, Чехия, Полша, Латвия и Естония и Финландия.

За турнето си виртуозния китарист споделя: „Първата част на турнето Inviolate в Северна Америка премина изключително! Аз и групата сме в отлична форма, по-добра от всякога! Вълнувам се, че най-накрая ще донеса китарата Hydra в Европа. Очаквам с нетърпение концертите, за да представя и албума си Inviolate, който се приема чудесно от публиката и пресата, нямам търпение да го представя и в Европа“.

Албумът Inviolate излезе миналата година, а официалното видео към “Teeth Of The Hydra” , вече е гледано над 5,4 милиона пъти. Именно в това видео можете да видите уникалната китара Hydra, която ще чуем в София за първи път! Тя е модел на Ibanez – с три грифа (два китарни и един бас) и още десетки функции, което я прави един от най-интересните музикални инструменти в света.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Човека е просто

    10 0 Отговор
    извънземен !
  • 2 ДОКО

    4 3 Отговор
    ЩЕ СВИРИ ПЕСЕНТА...КИНТИТЕ ПАДАТ ПАДАТ ОТ НЕБЕТО...ПАДАТ ПАДАТ ДИРЕКТНО В ЧЕКМЕДЖЕТО...АМИН ОПИИ
  • 3 Анализатор

    7 2 Отговор
    "Наш" Орлин,вместо да хване микрофона и да тръгне по участие като колегите си,се намърдал в телевизията на данъкоплатците БНТ,с най шиб..то предаване,"Последният печели".Пет часа скъпо телевизионно време на ден, отива за този боламач.
  • 4 123

    1 6 Отговор
    Тоя кравар, не го щем тука.
  • 5 Тодоров

    1 5 Отговор
    За китарата разбрах, ама коя е групата - нито този го знам, нито за групата му съм чувал. Но хидрата я знам - чел съм гръцката митология (вярно, измислена).

    Коментиран от #7

  • 6 Ангел

    3 0 Отговор
    Супер, там съм. Тия, дето не го знаете, да знаете, че е един от най-добрите, хващали китара някога. Без преувеличение.
  • 7 Знайко

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "Тодоров":

    ТОЯ е най-ексцентричния музикант с китара! Когато Уайт Снейк остават без китарист по време на записването на Sleep on the tong , Ковърдейл му се обажда за да го моли да изсвири солата. Човека казва че ...да, ще ги запише, но няма да ходи в студио , а просто да му пратят музиката а той ще изсвири каквото трябва. И се воала-невероятен албум, от който всички парчета стават хитове! Който иска да чуе нещо финно да потърси Sisters от албума Пешън анд уарфеър! И аз ще дойда ако жена ми ме пусне!!!!!!!!!:))))

    Коментиран от #8

  • 8 Идън

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Знайко":

    Фино- не фиННо!
  • 9 бай Даньо

    1 2 Отговор
    Егати китарата!? Гледах видеото преди да прочета статията и чак в средата зацепих колко уникална е китарата. Начи горния гриф които е с 12 струни освен това на басовите струни няма прагчета от средата нататък, средния гриф е 7 струнен почти нормален... , баса също горните две струни са без прагчета като на класически бас - чело ... егати чудото къде е взимал уроци тоя за такъв инструмент !? ха-ха-ха! Сигурно при Ингви с поничките!?

    Коментиран от #10

  • 10 Идън

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "бай Даньо":

    При Джо Сатриани е вземал уроци. Ингви е един от Боговете на китарата и неговите произведения не могат да бъдат объркани с ничии други. Рядко някой може да смеси класиката с метъла по този начин.

    Коментиран от #11

  • 11 Майк Алън Патън

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Идън":

    Абсолютно си прав ! Всеки е с характерния си звук и стил. Всички са неподражаеми и неповторими, всеки сам за себе си.