25 Януари, 2023 08:44 4 682 18

Билетите за постановката на Джон Малкович 4 пъти по-евтини в Гърция от тези в Народния театър у нас

  • джон малкович-
  • народен театър-
  • гърция-
  • билети

Народният театър “Иван Вазов” пуска днес билети на цени от 50 до 400 лева, докато на сцената на Onassis Stegi варират от 5 до 55 евро

Билетите за постановката на Джон Малкович 4 пъти по-евтини в Гърция от тези в Народния театър у нас - 1
Снимкa: Shutterstock

Искате да гледате постановката на Джон Малкович в Народния театър? Ако нямате свободен бъбрек за продажба на черния пазар, то доста по-изгодно би било да пътувате до съседна Гърция. Защо? Оказа се, че най-старият професионален театър у нас ще посрещне зрителите, желаещи да гледат Малкович, на баснословни цени - четири пъти по-високи от стойността на билетите, които биха платили за същото представление зрителите в Атина, пише frognews.bg.

Народният театър “Иван Вазов” пуска днес билети на цени от 50 до 400 лева за постановката “В самотата на памуковите полета” oт Бернар-Мари Колтес на режисьора Тимофей Кулябин, в което ще участва световно известният американски актьор Джон Малкович. Представлението ще се играе в три поредни вечери - на 16, 17 и 18 февруари. Билетите са разделени в осем категории.

Не е ясно обаче какво налага продажбата на билетите на толкова огромни суми. В съседна Гърция същата постановка ще се играе дни по-рано - отново на три дати, но между 9 и 12 февруари. “В самотата на памуковите полета” ще стъпи на сцената на Onassis Stegi, а билетите варират от 5 до 55 евро. Казано иначе - между 10 и 110 лева. Или четири пъти по-евтино.

Onassis Stegi е съвременен център култура и изкуство, свързан с едноименната фондация - една от най-големите в Европа, която използва средствата и програмите си, които развиват гръцката култура. Цялата философия стъпва върху схващането, че достъпът до културата трябва да е напълно неограничен и поради тази причина Onassis Stegi предлага редица отстъпки за възрастни, младежи, безработни, хора с увреждания.

Отстъпки ползват и учащите в гръцки и международни държавни и частни образователни институции.

Редовните билети са на цени от 7 евро. 5 евро струват билетите за безработни, налични във всички зони за сядане и за всички събития. 5 евро струват и билетите за хората с увреждания и техните придружители.

За съжаление обаче, представлението в Гърция е разпродадено за всички дати. Така че онези, които желаят да видят Малкович на балканска сцена, ще трябва да се бръкнат по-дълбоко в джоба. Каква е причината същото представление да се играе у нас на суми в пъти по-високи от тези в Гърция - не е съвсем ясно. Ясно е обаче, че държавата сякаш по-скоро се преструва, че културата е национален приоритет.

Подобни отстъпки в театрите у нас няма, а билетите за театрални постановки, оперни представления и дори кино растат. И то при все, че страната ни е бедна, а цените в магазините удрят тавана. Въпреки това театралните салони често са пълни до горе.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЗАЩОТО

    38 0 Отговор
    Билетите за постановката на Джон Малкович 4 пъти по-евтини в Гърция от тези в Народния театър у нас..........ЩОТО СМЕ ..НА ГОЛ ГАЗ,....ПРАЗ...........!
  • 2 Ха Ха

    30 2 Отговор
    е как ....толупите на главанако пълнят чекмеджето на тиквоча !

    Коментиран от #5

  • 3 Ром Бакарди

    14 3 Отговор
    Аз за тез четиристотин лева паре требе и бизплатна би.бит.ка да пулуча ве! Утделну-манджа нещо, сок мок, кайве, някуя паста за десерт....тез ут тиатара две кожи искат да свалят ут мераклиити да зяпат тоз тарикат. Не чи не е хараби актьор, ама....дебело и солено излаза цената. Най хараби роля тоз напрай вав Ваздушен конвой сас оня другиа...Никалас Кейдж.
  • 4 Абе

    20 7 Отговор
    Киро и Асен са виновни, щот билетите са през посредници.
  • 5 гост

    29 3 Отговор

    До коментар #2 от "Ха Ха":

    Правилно, гърците нямат ТУЛУП и КАСКЕТ да им пълнят гардеробите и чекмеджетата.
  • 6 Гражданин

    39 1 Отговор
    То със Всичко е така. Най бедната държава в ЕС. Плащаме най скъпо за ВСИЧКО !!! И познайте защо е така. Защото на политиците не им пука за Народа!!!

    Коментиран от #9, #11

  • 7 шегичка

    10 0 Отговор
    Нещо на прИмоция няма ли?
  • 8 Сменям си ник-а

    24 1 Отговор
    Бойкот и празна зала.
  • 9 Абе

    32 2 Отговор

    До коментар #6 от "Гражданин":

    Най-бедна, ама с най-много богаташи, "усвоили" държавни и европейски средства, с помощта на ГЕРБ. Тях не ги бърка да дадат 400лв., да се тагнат от представлението
  • 10 Хаха

    6 1 Отговор
    Боже...като видях заглавието и прочетох "бюлетините" вместо "билетите" и се чудех какви бюлетини...Тези хора ни побъркаха с толкова много избори.
  • 11 Минго

    13 2 Отговор

    До коментар #6 от "Гражданин":

    А на народа пука ли му за политиците? Спи с широко отворени очи и не реагира за нищо! Как да разберем , че народа е недоволен?
  • 12 Помислете, преди да плюете!

    3 9 Отговор
    Дали фондацията в Гърция не спонсорира голямата част от реалната цена на билетите!!!
  • 13 Аре

    1 4 Отговор
    Не ни занимавайте с глупостите на тоя морук. Нищо няма да научите.
  • 14 Ася

    7 0 Отговор
    Е нормално в бг са много ооо алчни и крадливи ?
  • 15 Арон

    9 0 Отговор
    Тези всичките от Народния Театър са се взели на сириозно!!!
    В12.00 часа днес когато пуснаха билетите и пуснаха само от300 лв нагоре
    Т.е направиха не касичка!!!
    Призовавам никой да не си купи билет!!!
    Ще ни излезе по ефтино са отидем в Лондон на театър и лично аз щего направя!!!
    Какво са кажа "амбияжи"
  • 16 Майк Алън Патън

    4 0 Отговор
    Опитвам се да се представя и Бойко да отиде на представлението , ама май няма да стане ! Първо- щото изкуството му е непонятно и непривично и Второ - щото АНГЛИЙСКИЯ не му е на ниво , все още е само на ниво КОНГРАЧУЛЕЙШЪН !
  • 17 воденМАДАГАВУР

    8 0 Отговор
    Винаги съм знаел , че сме богати и това го потвърди за пореден път ! Спрямо СТАНДАРТА в България , ние сме принудени да купуваме най-скъпите продукти и услуги ! Но така ще е , щом стоим тихи и безропотни !
  • 18 Бацо Гацов

    3 0 Отговор
    Прост народ..ма прост та прост. И сакате у Шенгено, а? Нема..тука ке пасете офсите..