Last news in Fakti

13 Март, 2023 13:57 3 410 19

Деян Донков: Без Морфов театърът не е същият

  • деян донков-
  • александър морфов-
  • народен театър-
  • театър-
  • режисьор-
  • актьор

"Целият свят се тресе, а ние се занимаваме с бои и партии", каза още актьорът

Трупата на Народния театър "Иван Вазов" застава зад Александър Морфов с искането той да работи в театъра, каза в интервю за Bulgaria ON AIR актьорът Деян Донков. Той допълни, че без Морфов театърът не е същият, защото неговите представления са знакови.

Сред отличителните постановки, които Морфов е поставял на сцена са класики като "Сън в лятна нощ" по Шекспир, "Дон Кихот", "Хъшове", „Полет над кукувиче гнездо“ и още много.

"Такова нещо не се е случвало, но има време за всичко, нормално е да има сътресения, катаклизми. Целият свят се тресе, виждате колко смърт, ние се занимаваме с бои и партии - неща, които не са сериозни. Много хора не могат да разберат, че без култура и изкуство една държава престава да бъде държава", подчерта Донков.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 без имена

    9 8 Отговор
    наздраве!!
  • 2 мдаааа

    28 6 Отговор
    И без бай Тодар , България не е същата ... тоже ..
  • 3 Баба марта

    32 2 Отговор
    Този на ли се подписа в подкрепа на Васил Василев и жена ме също, а сега пък друга песен пее. Звезда , ама къде??
  • 4 В театъра не се посвениха

    20 5 Отговор
    да влязат и в кочина да го превърнат, плюха ни в душите !
    Да ги изгоним от светая светих на българската култура ! Вън търговците руски от храма !

    Коментиран от #18

  • 5 НЯКОЙ

    27 1 Отговор
    У нас сега е на почит чалгата - като се започне от Слави Трифонов, та до днес ! Уважавани актьори също се превърнаха в чалгари и се вихрят в разни кичозни до вулгарност шоупрограми ! Духовен упадък, а някога България беше наречена "земя на духа", сега тя е земя на Бойко Борисов и простите, цитирам го /за триещия/! Да се надяваме нещата да се променят и творческата интелигенция да излезе от прикритието си и поеме историческата си мисия !
  • 6 миролюб бенатов

    11 2 Отговор
    Я ходи прасни на жена си един шамар и ще ти мине
  • 7 Андроникий

    10 1 Отговор
    Едно време артистите бяха хубави...не знам тоя по какви критерии е избран...
  • 8 О, да!

    8 0 Отговор
    Със сигурност. Още помня едно представление в Народния театър, на което Дон Жуан (Донков) оглуши публиката с халосни. Чичкото на задния ред изпадна във възторг и бурно заръкопляска, а аз се чудех къде съм попаднала ???!?
  • 9 Я гледай

    20 1 Отговор
    Деян Донков, "артист" , без морал и достойнство. Или ни мисли за прости. Опитва се да седи на два стола, но не му се получава.
  • 10 колко жалко

    9 8 Отговор
    Много хора от гилдията на актьорите, се надпреварват да защитават Морфов. Заложиха си имената. Уважавам това чувство за колегиалност. Но къде остана чувството за справедливост ?
    Къде е обективността?
    Морфов безусловно е значимо име в театъра, но как да го поздравим за просташкото му поведение. Грозно и нагло е да се драска по която и да е врата, да не говорим, за врата в Народния театър. Морфов трябва да се извини. Това ще е достойната мъжка постъпка. Нищо друго.
  • 11 Затваряй!

    3 0 Отговор
    Затваряй!
  • 12 Диамантената ръка

    11 8 Отговор
    Демек другите театри в страната, които работят и без Морфов за нищо не стават, чак пък толкова, ай сега Шекспир го изкарахте...

    Коментиран от #13

  • 13 Ветеран от Протеста

    10 8 Отговор

    До коментар #12 от "Диамантената ръка":

    Ти гледал ли си " Бурята" по Шекспир??Поставена от Сашо Морфов??? Пълен салона с млади хора...Претъпкан салон...Сашо Морфов е Българския Шекспир....Уникален,Изненадващ,Безкомпромисен....Невероятен....Фантастичен!!!Дерзай,Сашо....Великан си!!!

    Коментиран от #16

  • 14 Водолей

    10 3 Отговор
    Без водка и Морфов не е същият
  • 15 Театровед

    4 4 Отговор
    Морфов си е в театъра, както и постановките му, защо да е без него. Вече нищо не разбирам. Нали е уволнен като гл.режисьор,което е административна длъжност за определяне репертоара на театъра и сплотяване на колектива.Е голямо сплотява падна- в Хъшове Валери Йорданов е срещу всичките си колеги,защото бил за Морфов, ама другите не са срещу него.Нещо намирисва много лошо на изкуствено създаден скандал и особено сега личи,че е такъв,защото Кръстева вече я няма, ама пък защо Василев продължава да е директор. Излиза, че атаката още от самото начало е организирана срещу Василев и се е търсел повод.

    Коментиран от #19

  • 16 Диамантената ръка

    6 3 Отговор

    До коментар #13 от "Ветеран от Протеста":

    Сигурно, ама има и други театри, и други режисьори, а и преди и след него театър е имало и ще има, спокойно.
  • 17 Добре

    4 0 Отговор
    че направиха този филм- войната на буквите, та видяхме колко некадърен е този Деян Донков.
  • 18 какви руски търговци

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "В театъра не се посвениха":

    ти веят във врата?
    Става дума за националното СВЕТИЛО в нашето съвремие Сашо Морфов. Който не е гледал негова постановка, да си трае и пасе козите. Държави в света веднага биха го приютили, ама ние сме богове да си гоним гениите.

    Който не е в интригата, нека моля не пише. С нищо няма да допринесе. Само ще покаже простотията си и тази на народа си (на част от него, но най-вдигащите шум).
  • 19 като не разбираш,

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Театровед":

    не се произнасяй! Не показвай невежеството си, "театроведе".
    Аман от простотия!!!! Откакто се знаем, д сме все така. То е имало и има, които казват: Какви са тия Ботев и Левски! Ботев е пиел по кръчмите. И НИЩО друго не видяно и не забелязано - но с основно образование накъде да отидеш?
    Сашо Морфов е национално богатство и за тези, които не знаят, няма да обяснявам. ДА ЧЕТАТ!