Last news in Fakti

21 Април, 2023 11:56 2 047 2

Почит към Катрин Деньов: Фестивалът в Кан украси афиша си с нейна СНИМКА

  • катрин деньов-
  • почит-
  • кариера-
  • кан-
  • фестивал в кан-
  • кинофестивал-
  • афиш

Кинофестивалът отдава почит на 60-годишната кариера на звездата на френското кино

Почит към Катрин Деньов: Фестивалът в Кан украси афиша си с нейна СНИМКА  - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Кинофестивалът в Кан представи афиша за 76-ото си издание от 16 до 27 май, който отдава почит на Катрин Деньов, предаде АФП.
Афишът е черно-бял, по снимка от плажа в Пампелон до Сен Тропе, когато актрисата участва във филма "Ударите на сърцето" на Ален Кавалие, уточниха организаторите, цитирани от БТА.

"Повече от 60 години най-голямата френска звезда не спира да снима, да преоткрива себе си, да изразява себе си, да влиза в нетипични роли или да се включва в първи филми (на нови режисьори)… Деньов въплъщава по свой начин богатството на киното, което фестивалът иска да защитава: авторски филми, но и висококачествени популярни филми", обявиха от фестивала.

Деньов участва отдавна в кинофестивала в Кан. През 1994 г. тя е заместник-председател на журито заедно с Клинт Истууд. През 2005 г. тя получава почетна "Златна палма", три години преди да ѝ бъде присъдена специална награда за цялата ѝ кариера.

Кинофестивалът в Кан още не е обявил състава на журито за основната конкурсна програма. Председател е шведският режисьор Рубен Йостлунд, който спечели втората си награда "Златна палма" миналата година за филма "Идиотският триъгълник".


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    15 0 Отговор
    Ерата, когато жените бяха истински жени и истински красиви

    Коментиран от #2

  • 2 ТИРбушон

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    То и сега ги има. Просто са изтласкани от тунингованите.