Last news in Fakti

3 Май, 2023 12:58 1 650 3

Китодар Тодоров: В изкуството трябва да има морал

  • китодар тодоров-
  • изкуство-
  • кино-
  • театър-
  • влияние

Изкуството провокира агресия, но и успокоява, споделя Китодар за това как изкуството влияе лично на него

Във всяко произведение на изкуството трябва да има смисъл и провокация към мислене, споделя в предаването "Сториборд" на Радио "Фокус" актьорът Китодар Тодоров.

"Във всяко произведение на изкуството трябва да има смисъл и провокация към мислене. За мен това трябва да е основната задача на изкуството. Не просто да погледаме час и половина една драма и да ни стане мъчно, а да ни стане мъчно и да се замислим. Не просто да се посмеем на една комедия, а да си изкараме някакъв извод. Той може да е различен от този на автора, но това няма значение", каза той.

Актьорът споделя, че изкуството е начин да изразиш своите емоции, така че след това те да не рефлектират върху отношенията ти с хората.



"Понякога изкуството ме е карало да си бъда агресивен в живота, а друг път изкуството ме е успокоявало. Според мен изборът на човек е последната инстанция, а ако човек иска да бъде агресивен, той може да бъде такъв, гледайки "Том и Джери", каза още той.

Според него всеки един човек на изкуството трябва да се опитва да спазва някакъв морал, за да може да творчеството му да бъде трайно.

"Дали авторът трябва да поеме отговорността за това как всеки разбира неговото творчество, аз нямам отговор на този въпрос. От една страна, смятам, че авторът трябва да има някаква отговорност, но от друга, това няма как да стане. Авторът трябва да се постарае да спазва някакъв морал. Няма смисъл да правиш нещо без поне 10% морал. Така изкуството става устойчиво и създава култура", каза Тодоров.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СЗО

    7 0 Отговор
    След като автора получава пари от авторски права, трябва и да носи отговорност за това което е сътворил...
  • 2 ???

    10 0 Отговор
    Китодар говори за морал, а е рекламно лице на фирма за бързи кредити. Аре нема нужда…
  • 3 Сандо

    3 0 Отговор
    Имаше .. преди.Сега има пари и политкоректност.А,и ЛГБТР+- и там всякакви там останали прояви на сатанизъм и дегенерация.Добре дошли в Новата Западна цивилизация!