9 Юни, 2023 11:30 2 773 4

Юбилей 60! Джони Деп празнува в Истанбул

  • джони деп-
  • рожден ден-
  • юбилей-
  • концерт

След грандиозния успех на концерта в Букурещ холивудската банда Hollywood Vampires кацнаха в Истанбул, където Джони Деп ще отбележи юбилея с колегите

Юбилей 60! Джони Деп празнува в Истанбул - 1
Снимка: Shutterstock

Днес актьорът Джони Деп стана на 60 г., но тази цифра изобщо не го смущава, той си е все същият "Джак Спароу" за малки и големи. Накичен с емблематични бижута, с младежка шапка на главата, весел с прекрасно чувство за хумор Деп държи класацията за млад дух в неостаряващо тяло. Звездата обича розов джин и не понася чушки в храната, хапва си редовно, но по малко, стана известно вчера на ФАКТИ. Самият Деп се чувства превъзходно въпреки счупения ляв глезен и е в прекрасно настроение, потвърдиха организаторите.

След грандиозния успех на концерта в Румъния холивудската банда Hollywood Vampires пристигнаха в Истанбул, където Джони Деп ще отбележи юбилея с колегите.

Преди да стане световноизвестен актьор, Джони Деп продавал… химикалки. Днес празнува рожден ден – известен, необвързан, спечелил дело за клевета, заради което го нарекоха „първият мъж, победил в спор с жена“.

Роден е в градчето Оуенсбъроу, щат Кентъки, САЩ на 9 юни 1963 г. Той е син на Джон Кристофър – строителен инженер и Бети Сю Палмър – сервитьорка. Джони Деп има един брат – Дани и две сестри – Деби и Кристи. През 1970 г., когато Джони е на 7 години, семейството му се премества в Мирамар, Флорида. През ученическите си години Джони започва да се занимава с музика и свири на китара в различни училищни банди. Родителите му се развеждат, когато той е на 15 години, а не дълго след това Джони напуска училище. Той започва да се занимава по-сериозно с музика и през следващата година това се превръща в основното му занимание.

Деп се мести в Холивуд в желанието да стане рок музикант. Той никога не е изоставял сцената, но фортуната го насочва към "Седмото изкуство", въпреки че самият той твърди, че никога не е имал амбиции да става актьор. "Никога не съм разбирал обсебването от личния живот на човек, който си изкарва прехраната с лъжи", казва Джони в интервю за филма Карибски пирати.

В началото на кариерата си Джони твърди, че става актьор, за да си плаща някак сметките.

Не бихме могли да си представим как щяха да изглеждат без него култовите филми „Карибски пирати“, „Фантастични животни“, „Едуард Ножиците“, „Самотният рейнджър“, „Защо тъгува Гилбърт Грейп“, „Аризонска мечта“ и други...

През своята успешна кариера холивудската звезда има множество престижни награди, но няма нито една статуетка „Оскар“.

Кариерата на Джони Деп започва в началото на 80-те години на миналия век, когато живее в Лос Анджелис и свири на китара в малка рок група. Забелязва го актьорът Никълъс Кейдж и му предлага да работи в киното. Той решава, че Джони има бъдеще като актьор и го запознава със своя агент. Това довежда до участието на Деп във филма „Кошмари на Елм Стрийт“. След края на снимките Джони използва спечелените пари и за пръв път в живота си отива на уроци по актьорско майсторство в Loft Studio, Лос Анджелис.

Деп има десет номинации за "Златен глобус", и един спечелен такъв за ролята си на бръснаря Суини Тод във филма "Бръснарят демон от Флийт Стрийт" режисиран от легендарния режисьор Тим Бъртън. Джони Деп е номиниран за три награди Оскар през 2004, 2005 и 2008 година, съответно за ролята си като Капитан Джак Спароу във филма „Карибски пирати: Проклятието на Черната перла“, и ролите си в „Пътят към Невърленд“ и „Суини Тод: Бръснарят демон от Флийт Стрийт“, като и трите номинации са за „Най-добър актьор в главна роля“. Сред спечелените от Деп награди са отличия като връчваните му от Лондонското общество на критиците (1996), Гилдията на филмовите критици в Русия (1998), Гилдията на актьорите (2004) и Златните глобуси. През 2008 година, на филмовите награди на телевизия MTV, актьорът печели награда за „Най-добър злодей“ за ролята на Суини Тод и „Най-добро комедийно изпълнение“ за тази на Капитан Джак Спароу. Деп печели първия си Златен глобус за ролята на Суини Тод през 2008 година. През 2017 г. печели званието "Любима икона в киното" в наградите People's Choice Awards в САЩ. През 2021 г. Джони Деп е удостоен с наградата "Доностия" за цялостно творчество на кинофестивала в Сан Себастиан, Испания.

Гилдията на актьорите на САЩ му дава отличието за най-добър актьор в главна роля за "Капитан Джак Спароу" в Карибски пирати - Проклятието на Черната перла през 2003 г.

Всяка роля, която изпълнява актьорът, е толкова уникална, че физиономиите, движенията и репликите му се превръщат в запомнящо се преживяване.

Малцина знаят, че Деп има лошо зрение – още от детството си не вижда добре с лявото око, а дясното му е късогледо. По тази причина му се налага постоянно да носи очила. Деп е много съпричастен към чуждата болка, най-вече тази на децата.

Той често посещава пациенти в детското онкологично отделение на института "Кюри", влизайки в ролята на обичания Джак Спароу от сагата "Карибски пирати" и това го прави рязко и изненадващо, без да съобщава предварително и без да знаят медиите. Деп просто иска да създаде радост на болните деца, обличайки се като техния любим герой "Джак Спароу". Джони Деп е сътрудник на международната фондация „Пожелай си нещо“, която помага в изпълнение на желанията на неизлечимо болни деца. Добрите дела, които прави за бездомниците също правят впечатление.През 2014 г. по време на снимките на трилъра „Превъзходство“, Деп убеждава екипа на филма да покани двама бездомници като актьори. С тях той се запознал съвсем случайно преди време.

Джони притежава няколко острова, но това не влияе на романтичната му душа, напротив, прави го още по-романтичен. Остров Стронгили е с площ от 0,2 кв. километра и е купен за 4,2 милиона евро. Другият е именно мястото, на което се жени за Амбър - Little Hall's Pond Cay, Бахамите.

Талантлив и уникален като актьор и личност Деп си остава верен на детската си страст към китарата. Години по-късно Джони се връща към старата си любов музиката и заедно с Джо Пери и Алис Купър сформират Hollywood Vampires.

Утре концертът на "Hollywood Vampires" ще разтърси Истанбул, а в понеделник, на 12 юни, рок бандата ще зарадва феновете си в София в „Арена София“

Автор: Оля Ал-Ахмед


Поставете оценка:
Оценка 4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 даеживиздрав

    5 0 Отговор
    Приятно изкарване на рождения си ден и винаги да побеждава в съда и живота..!
  • 3 Механик

    2 0 Отговор
    Гледам снимките и си викам, че името на групата Hollywood Vampires е точно на място в случая.
    Разбира се, това е шега и не си избира как да изглежда (то и аз не съм много убав).
    Да е жив и здрав Джони! Още много години да си пийва джинчето с кеф.
  • 4 Соваж бейби

    3 1 Отговор
    Жив и здрав и приятно прекарване на пирата .За мен този човек има само една роля Джак Спароу митична!Серозни хубави филми няма където той да е показал нещо значително ,по скоро е посредствен артист като Харисън Форд филми бози а филма Защо тъгува Гилбърт Грейп най знаменитата игра и актьорско майсторство я препсвам на Леонрдо Дикаприо аааааа гениаленннн шапка,благодарение на този феномен Лео ,Джонито беше забелязан така мисля после му потръгна в кариерата и какво му намери на този с форма крушовидно лице красавицата Ванеса Паради не разбрах .