Last news in Fakti

10 Юни, 2023 19:25 1 383 2

Удължават ремонта на емблематична сграда

  • галерия-
  • жорж папазов-
  • ямбол-
  • ремонт

Ремонтът на Художествената галерия „Жорж Папазов“ в Ямбол по всяка вероятност ще продължи и през 2024 година

Ремонтът на Художествената галерия „Жорж Папазов“ в Ямбол по всяка вероятност ще продължи и през следващата година. По план дейностите трябва да приключат в края на този месец, но работата по фасадата на сградата е забавила изпълнението на проект.

Ремонтът започна в края на 2021 година, като проектът предвижда цялостна реконструкция и модернизация на трите сгради, формиращи комплекса на Художествената галерия, припомня БТА. Средствата за ремонта са по Оперативната програма „Региони в растеж“, уточни директорът на галерията Петко Йорданов: "Една актуализация беше направена, тъй като цените на строителните материали претърпяват големи изменения и от 4 200 000 лв., проектът скочи на малко над 5 млн. лв.".

По време на ремонта работата на служителите продължава, подчерта Петко Йорданов, фондът на галерията също се съхранява при добри условия. "Едното място, там където се помещава и екипа, там където тече работният процес е в едно от училищата в Ямбол- цял един трети етаж стана временен дом на картините. Скулптурата и дърворезбата се съхраняват в Музея на бойната слава."

Очакванията са ремонтът на галерията да приключи най-късно до март догодина.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ганьо

    1 1 Отговор
    Местя в левия
  • 2 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 1 Отговор
    а Ямболската Болница Кога