Last news in Fakti

20 Юли, 2023 09:20 887 5

Народният театър с премиера на "Антихрист" през ноември

  • народен театър „иван вазов”-
  • премиера-
  • антихрист-
  • стилиян петров

Сценичната адаптация и режисурата са на Стилиян Петров

Народният театър с премиера на "Антихрист" през ноември - 1
Снимкa: БГНЕС

Народният театър „Иван Вазов“ обявява трета премиера през ноември и четвърта за предстоящия сезон. Това е „Антихрист“ по Емилиян Станев. Участват Владимир Карамазов, Александър Кънев и Надя Керанова, пише БТА.

Първите две представления са на 1 и 2 ноември. Сценичната адаптация и режисурата са на Стилиян Петров. Сценографията и костюмите са на Никола Тороманов. Музиката е на Милен Кукошаров.

„Коварство и любов“ oт Фридрих Шилер ще има премиера на голяма сцена на 11 ноември. Участват Христо Шопов, Павел Иванов, Валентин Ганев, Евгени Будинов, Александра Василева, Владислава Николова, Веселин Мезеклиев, Аня Пенчева, Любен Петкашев, Жаклин Даскалова, Христо Чешмеджиев.

Режисурата и сценографията са на Асен Шопов, асистент-режисьор е Валентин Ганев. Костюмите са на Цвета Маринова, звук – Слав Бистрев.

На 20 ноември, на камерна сцена, е премиерата на моноспектакъла на Христо Мутафчиев – „Боже мой“. Сценичният вариант, постановката и звуковата картина са на Стоян Радев. Художник е Елица Георгиева.

Припомняме, че режисьорът Галин Стоев поставя първия премиерен спектакъл от новия сезон (2023/2024). Премиерата на „Хага" е на 19 септември.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 В главните роли

    2 1 Отговор
    Денков Тагарев Кирчо и кокорчо лена жирафа и другите рорирани мозъци
  • 2 колибри

    0 1 Отговор
    Се убавци, какви опашки ще се вият на касите на международнио театър....
  • 3 Примера на НТ ДПС помага на шефа!

    4 1 Отговор
    НТ позор на културна институция!
  • 4 Утре

    1 1 Отговор
    Явно и без обидените пияници ще се съмне. Ами сега, какво ще правят "талантите"?
  • 5 Демократ

    1 0 Отговор
    Това е истинската работа на Народния театър ,БРАВО. Всичко друго го правят хората, които пречат на хубавата работа, резултати от която си виждат по постановките, пълните салони, големите имена на наши и световни творци.