Last news in Fakti

21 Юли, 2023 12:32 1 519 10

Обвиниха известния композитор Дани Елфман в сексуален тормоз

  • дани елфман-
  • композитор-
  • обвинение-
  • сексуален тормоз-
  • сексуално насилие-
  • обезщетение

Въпреки че отрича обвиненията прочутият композитор ще плати на ищцата над 800 хил. долара

Обвиниха известния композитор Дани Елфман в сексуален тормоз - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Композиторка, обвинила известния автор на филмова музика Дани Елфман в сексуален тормоз, ще получи от него 830 000 долара по силата на извънсъдебно споразумение. Той се е съгласил да плати, въпреки че отрича всички обвинения като "злобни и напълно неверни", пише в. Сега, позовавайки се на Variety.

70-годишният филмов композитор е известен като автор на тематичните мелодии към "Батман" (оригинала на Тим Бъртън) и анимационния сериал "Семейство Симпсън", както и на музика към филмите "Кошмарът преди Коледа", "Едуар с ръцете ножици", "Мъже в черно", "Спайдърмен", "Доктор Стрейндж в мултивселената на лудостта" и сериала на Netflix "Уензди".

Той има четири номинации "Оскар" и редица други награди.

Според разследване на сп. "Ролинг стоун" Елфман е тормозил сексуално Номи Абади - номинирана за "Грами" пианистка и композиторка, през 2015 и 2016 г. Изданието публикува полицейски доклад с показанията на Абади пред полицията в Лос Анджелис от ноември 2017-а. Тя обвинява Елфман, че многократно се е разголвал и мастурбирал пред нея. Изпратил ѝ по мейла и снимка на чаша със спермата си, за да "възбуди въображението ѝ". Той я принудил и към гола фотосесия, която според него щяла да бъде "артистична".

Елфман отрича всички обвинения, като описва отношенията си с колежката като "платонични". Според него Абади е имала романтични намерения към него и се е ожесточила, след като той е отхвърлил ухажването ѝ.

Според говорител на Елфман, споразумението за обезщетение е реакция на движението #MeToo. "След като е бил изправен пред заплахи, (Елфман) е имал невъзможния избор да се споразумее, да продължи кариерата си и да печели издръжката на семейството си, или да поведе битка за истината, която по това време бе невъзможно да бъде спечелена", казва той. "Дани избра семейството. Обвиненията не се равняват на вина, и Дани ще се защитава и ще изчисти името си с всички възможни доказателства."

В сряда Номи Абади е завела оплакване срещу Елфман във Върховния съд на Лос Анджелис за нарушаване на споразумението. Според нея композиторът не е изплатил цялата сума от 830 000 долара, която е била договорена през 2018 г. Те е трябвало да постъпят на четири вноски, като част от плащанията да бъдат насочени към благотворителни организации, а не директно към ищцата.

Абади от години активно говори за корупцията и токсичността в музикалната индустрия, казвайки, че движението #MeToo е пропуснало света на композиторите. Тя е и основател на Лигата за безопасност на жените композиторки.

Елфман в Бълария

През октомври Дани Елфман трябва да пристигне в София, за да присъства на изпълнението на своя нова музика. Звездата на класиката Готие Капюсон ще представи Концерт за виолончело, написан от холивудската легенда, в зала "България". Софийската филахрмония е съпродуцент на концерта, заедно с Виенския симфоничен оркестър и оркестъра на Сан Франциско.

На 15 октомври пък най-популярните му филмови мелодии ще бъдат представени в концерта "Музиката на Дани Елфман" с диригент Григор Паликаров.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Романтични намерения

    9 1 Отговор
    Тоя поглеждал ли се е в огледалото? Като творение е от 9-я кръг на ада!

    Коментиран от #8

  • 2 Ммм...да

    13 0 Отговор
    Трябвало е да каже,че е гей.Тия никой не ги закача.
  • 3 Въх, мале

    6 1 Отговор
    Тоя много е страшен! Напрво си е луд!
  • 4 Механик

    2 1 Отговор
    Видите ли фамилия, която завършва на МАН, БЕРГ, БЪРГ или започваща с ГОЛД, СИЛВЕР, ЗИЛБЕР, можете да сте сигурни, че носителя на фамилията евреин.
    А щом е такъв, очкавайте всичко което не очкавате.

    Коментиран от #7

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 чпокал

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Механик":

    те е?
  • 8 хмм

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Романтични намерения":

    Изглежда ми безобиден. 2 шамара му стигат.

    Коментиран от #9

  • 9 Е...

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "хмм":

    може и един шок с глава.
  • 10 Извод

    0 0 Отговор
    Избягвайте сексуални и екзибиционистки контакти с всякакви амнериканки