Last news in Fakti

24 Юли, 2023 09:00 1 370 1

Актьорът Руслан Чернецкий пред ФАКТИ: Всеки от нас може да е граф Монте-Кристо (ВИДЕО)

  • актьор-
  • руслан чернецкий -
  • граф монте-кристо -
  • фестивал на изкуствата-
  • славянски базар-
  • витебск

Зашеметяващата постановка - Рок-опера «ГРАФ МОНТЕ-КРИСТО» събра стотици зрители в препълнената зала на драматичния театър в град Витебск. Автор на идеята и режисьор - Сергей КОВАЛЧИК. Композитор - Тимур Калиновски. В главната роля беше Руслан Чернецкий

Актьорът Руслан Чернецкий пред ФАКТИ: Всеки от нас може да е граф Монте-Кристо (ВИДЕО) - 1
Снимка: Руслан Чернецкий / личен архив

Във Витебск се проведе 32-ият фестивал на изкуствата "Славянски базар", който тази година е с впечатляващ мащаб – близо 6000 артиста от 35 страни, на 23 локации участваха в 200 културни прояви! Над 100 000 души посетиха феста на изкуствата.
На XXXII Международен фестивал на изкуствата "Славянски базар във Витебск", в който тази година се проведоха стотици културни мероприятия на открити сцени разположени в двадесет и три точки в алеята на занаятчиите. Песни и танци се вихриха зад всеки ъгъл, но най-интригуващото бе, че на всички тези сцени и площадки можеха да се видят най-големите театрални и естрадни звезди на Беларус. Така съдбата ме срещна със заслужилия артист на Беларус Руслан Чернецкий.

По повод фестивала и актьорските прояви на тазгодишната сцена на един от най-мащабните форуми на изкуствата в света беседвах с актьора Руслан Чернецкий непосредствено след великолепния рок-спектакъл "Граф Монте-Кристо".

Във Витебск по време на фестивала на изкуствата „Славянски базар“ е невъзможно да попаднеш на всички културни изяви и пърформанси, защото съвпадат по време. Но ако човек много се постарае на ден може да изгледа няколко концерта на открито, един в зала и поне един театър, а това вече е програма на макс! И така, след концерта на Руслан Алехно аз реших че трябва да видя и едно от любимите ми произведения на Дюма „Граф Монте-Кристо“,

но този път в жанра на рок – опера в драматичния театър на град Витебск, Белорус. Тичах за театъра, който е на другия край на града, ама буквално тичах! И явно добре съм тичала, защото закъснях само 5 минути. Попаднах на един невероятен спектакъл - мюзикъл, наречен рок опера, но аз бих го определила като рок- мюзикъл. И така, зашеметяващата постановка Рок-опера «ГРАФ МОНТЕ-КРИСТО» събра стотици зрители в препълнената зала на драматичния театър в град Витебск.

Автор на идеята и режисьор - Сергей КОВАЛЧИК. Композитор - Тимур Калиновски. В главната роля беше Руслан Чернецкий. Бях възхитена от играта на този актьор гениално представил лиричния герой граф Монте-Кристо!

Кой е той?

Руслан Чернецкий e известен беларуски актьор. Роден на 1 юли 1981 г. в град Минск (Беларус). През 2010 г. завършва Беларуската държавна академия на изкуствата, театрален отдел; специализация - актьор на драматичен театър и кино (работилница на З.В.Белохвостик). От 2005 г. е актьор на Националния драматичен театър на името на М. Горки. Вокалист и китарист на рок група «Pride». Заслужил артист на Беларус (2022).

- Руслан, изиграхте блестящо образа на граф Монте-Кристо пеейки, а това е изключително трудно за един актьор.
- Не е трудно, стига да го почувстваш. Слях се с образа на граф Монте-Кристо. Всеки един от нас може да е в този образ, стига да знаеш как да излезеш от оковите на несправедливостта и предателството.

- Колко бе продължителността на тази уникална впечатляваща постановка?
- Продължителността на представлението беше 3 часа с краткия антракт.

- Много ми допадна либретото. Малко повече ще разкажете ли на нашите читатели?

- Животът на моряка Едмон Дантес за миг се превръща в ад. Завистта, прикритите игри и клеветите на врагове, които той смята за приятели, го превръщат в затворник за дълги седемнадесет години. Губи семейството, професията, любимата и свободата си. Само по чудо той успява да избяга от затворническия замък. От този момент нататък всички стремежи на героя са насочени към възмездие и за това той е готов на всичко, но отровата на омразата и негодуванието отравя душата на Едмон толкова много, че дори за него границата между триумфа на справедливостта и дребното отмъщение е изтрита.

- И вие успяхте да предадете тази невероятна емоция на героя заедно с вашите колеги – актьори! Беше наистина забележителен спектакъл! Благодаря ви за тази незабравима емоция!
- О, да, постарахме се. Този човек - Едмон Дантес, неговите победи и поражения, неговата страст и любов бяха възпети в рок операта "Граф Монте Кристо" на Националния академичен драматичен театър на името на "Максим Горки" по известния роман на Александър Дюма.


- А иначе как е в театъра? Има ли роли, работа?
- Винаги! Непрекъснато сме на сцената и винаги сме готови за нови предизвикателства и приятелства. Винаги сме готови да приемем и таланти от други страни, стига те да поискат. Поздрави на България!

Интервю на Оля АЛ-АХМЕД, Витебск, Беларус, „Славянски базар“


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Име

    3 0 Отговор
    Да вземем да бъде Левски а?