Last news in Fakti

3 Август, 2023 16:03 3 209 4

Тарантино предлага на Брус Уилис една последна роля

  • брус уилис-
  • куентин тарантино-
  • режисьо-
  • режисьор-
  • актьор-
  • прощално-
  • роля-
  • кино

Режисьорът също подготвя последния си филм - биографичната лента "Филмовият критик"

Режисьорът Куентин Тарантино предлага да осигури на Брус Уилис официално сбогуване с киното въпреки тежките му заболявания - афазия и тежка форма на деменция. През миналата година близките на 68-годишната звезда от "Умирай трудно" и "Криминале" оповестиха пред обществеността здравословните му проблеми, които му причиняват значителни когнитивни и речеви затруднения. Заради тях актьорът приключи преждевременно с филмовата си кариера, припомня в. Сега.

Тарантино на свой ред планира десетият филм, който подготвя - "Филмовият критик", да бъде последен в неговата кариера. Пред британския Daily Express източници, близки до продукцията, съобщават, че той би искал Уилис да изиграе малка роля във филма му. Режисьорът все още не е говорил със семейството на екшън звездата и планира да се съобрази с желанията на близките. Ако те кажат, че състоянието на Брус не позволява да поеме ролята, Тарантино е готов да използва дигитално обработени кадри от предишни ленти с негово участие.

Двамата работиха заедно във втория филм на Куентин Тарантино - култовото "Криминале", който се превърна в неговия революционен пробив в киното на 90-те години. По това време Уилис вече е екшън звезда от поредицата "Умирай трудно". Малко по-късно актьорът се появи в епизодична роля, без това да е указано в надписите, и в новелата на Тарантино от омнибуса "Четири стаи".

По-рано тази година режисьорът разкри, че действието на "Филмовият критик" ще се развива в Южна Калифорния през 1977 г. Главният герой е вдъхновен от реално съществувал критик, който пише за порно списание. Бъдещият носител на две награди "Оскар" четял неговите рецензии в младежките си години, докато се издържал от зареждане на вендинг машини.

"Другите бяха твърде скапани, за да ги чета, но в този порно парцал имаше наистина интересна филмова страница", коментира Тарантино. "Мисля, че беше много добър критик, макар да беше адски циничен. Текстовете му бяха кръстоска между ранния Хауърд Стърн и Травис Бикъл, ако последният би писал филмови рецензии". (Травис Бикъл е психопатичният Шофьор на такси от едноименния филм на Мартин Скорсезе през 1976 г.)

"Той беше много груб. Ругаеше. Използваше расистки обиди. Но беше наистина забавен. Пишеше, все едно е на 55, а беше в началото на 30-те си години. Почина, преди да навърши 40. Причините не бяха ясни, но впоследствие проучих и мисля, че се е случило вследствие на усложнения от алкохолизъм", описва героя си Тарантино.

Все още не е избран изпълнителят на главната роля във "Филмовият критик", но той трябва да бъде около 35-годишен. През май т.г. Тарантино уточни, че не търси британски актьор, защото според него прекалено много американски персонажи в киното са вече изиграни от звезди от Острова.

Медии като NME са потърсили коментар от представители на Уилис и Тарантино, но засега няма такъв.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Студопор

    3 11 Отговор
    Какво ще играе - варен картоф ли?
  • 2 Тарантино

    2 7 Отговор
    Да се прозее там 5-6 пъти,рекламата движи мувито..
  • 3 честен ционист

    1 3 Отговор
    Трябва да изкарат втора част на 12 🐒
  • 4 тиквенсониада

    5 0 Отговор
    Би било чудесно да даде роля и на един друг виден артист и отявлен талант в хамелеонщината - Бойко Борисов ! Ролята на класически ПРОСТАК и брутален ЛИЦЕМЕР би била естествена и характерна за него , а и няма да има нужда да се напъва , защото такъв е и неговия натюрел !